18.4 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăOp & EdNevolnica martirizare a lui Aleksei Navalnîi

Nevolnica martirizare a lui Aleksei Navalnîi

Tragedia morții lui Aleksei Navalnîi, principalul opozant al lui Vladimir Putin, este folosită la maximum de diviziile de propagandă ale Occidentului. Ca orice dispariție prematură, la doar 47 de ani, e devastatoare. Dar de aici, să-l transformi într-un erou, pute a tactică de război, nu pioasă aducere aminte. Întreaga media occidentată dă un singur verdict: „Putin l-a ucis!” Nu mai contează lipsa probelor, a argumentelor, a martorilor, nimic. Noul tribunal al popoarelor reunit ad-hoc pe Potomac, aproape de podul spre Langley, a decis. Dar verva, agresivitatea, tonul răstit nu ascund ceva?

De ce l-ar fi ucis Putin, când deține întreaga putere? Întreabă raționalii. „Dictatorul” de la Kremlin e pe valul BRICS și are peste 80 % în sondaje pentru viitoarele alegeri prezidențiale. Nimeni nu se mai gândește la argumente. Toți s-au năpustit să deplângă un erou, pe care nici nu l-au cunoscut. Coafezele și noii opincari digitali varsă lacrimi în amintirea lui Navalnîi. Câți dintre pișăcioșii de ochi de astăzi știu că “eroul Navalnîi” a fost lansat pe orbită (nu s-a autopropulsat), prin anii 2012, taman în leat cu Oana Dobre Dimofte, fondatoarea “Corupției ucide” și a mișcării #rezist? Amândoi, având același temei de luptă?

citește și: Imposibila mișcare suveranistă paneuropeană

Pe bune acum, cine a inventat anticorupția, ca sistem de îmbelciugare a elitelor românești? Ne facem că uităm de crimele Binomului SRI-DNA din pușcării? De morțile inexplicabile ale lui Dan Adamescu, Stan Mustață, Sorin Frunzaverde, Decebal Traian Remeș? S-au năpustit jurnaliștii străini să investigheze aceste morți subite?

Caricatură: Les Echos

Presa occidentală n-a scris nimic, în timpul celei mai mari atrocități din istoria umanității, gulagul, decât după emigrarea lui Soljenitzîn, pe care l-au criticat spre finalul vieții? Știe vreun țucalar de ambasadă din UM-urile de presă românești despre Fenomenul Pitești?

Perfidul Albion – principalul suspect

În epoca de decompensare cerebrală a majorității lumii, mașinăria infernală a războiului mediatic merge cu motoarele turate la maxim. Posedații de un singur adevăr, cel oficial, sunt victimele sigure ale noii mitologii care pregătește omul nou, ucis la sinapse.   
Dacă în acțiunea de aruncare în aer a Nord Stream-ului, conducta care alimenta Germania cu gaz ieftin rusesc, principalul suspect era SUA, astăzi, urmărind diatribele și invectivele politicienilor britanici, serviciile de intelligence din “Perfidul Albion” par că au pus la cale asasinatul. M I6 nu e grădiniță de copii.

Rapiditatea stigmatizării lui Putin, agresivitatea presei de la Londra, înverșunarea foștilor prim miniștrii ai Coroanei îi demască.

Tot în Marea Britanie se află deținutul politic Jullian Assange, vinovat că a deconspirat o serie de secrete ale administrațiilor americane pe Wikileaks. Soția sa, Stella, a acuzat Occidentul de ipocrizie în legătură cu moartea lui Navalnîi. Comentând cuvintele premierului britanic Sunak, ea a spus că, dacă acesta ar fi fost sincer, autoritățile britanice l-ar fi eliberat pe soțul ei, condamnat la zeci de ani închisoare.

Agentul pădurilor

Agentul chelios al propagandei pădurilor unite cu Langley din România, Cristian Tudor Popescu, a dat rapid sentința: “un rus ucis de un alt rus.” Fostul țucalar al lui Iulian Vlad nu mai are nevoie de nicio sinapsă interconectată. I s-a șoptit: „Ieși la bătaie!” Samariteanul s-a executat.

Canunul albanez, de origine sârbă, “dintre pentru dinte” nu funcționează în Rusia.

Orice strateg de campanie electorală, de la Nairobi la Kuala Lampur, via Washington, știe că nu trebuie să-ți ucizi, nici măcar ritualic adversarul, pentru că îi sporești bazinul electoral, prin stârnirea emoțiilor.

A urmărit Putin să-și întărească opoziția? Să creeze un narativ eroic? Occidentul susține că Putin i-a ucis pe  Boris Nemțov, Boris Berezovski, Anna Politkovskaia și pe alți disidenți ruși. De ce și-ar fi pus Putin încă o piesă grea la dosarul de criminal?

Ceva e ilogic. Principalul interesat al unei competiții libere din viitoarea campanie electorală era Putin, președintele care avea nevoie de un adversar pentru a da bine la occident. Navalnîi era un inamic confortabil, cu audiență redusă.

YouTube video

Curios e că nimeni nu admite o moarte naturală. Vreun infarct, pe fondul unei inimi grele, date de presiunea psihologică a unui prizonierat nedrept. Vechea vorbă românească “a murit de inimă rea” nu se admite la nivelul UM-urilor de presă.

Orchestrata acțiune de stigmatizare a lui Putin are cel puțin două explicații din punctul nostru de vedere de simpli lucrători ai pământului. Interviul lui Putin cu Tucker Carlson a ajuns la o audiență de neimaginat. Doar pe rețelele sociale, s-au înregistrat peste un miliard de telespectatori. Trebuia să apară o Lebădă Neagră pentru ca occidentalii să iasă  din starea de beatitudine față de Putin, astfel încât să admită că războiul din Ucraina e just și trebuie să fie de acord cu alte sute de miliarde scoase și date pentru înarmarea regimului Zelenski. Al doilea scop ar fi diabolizarea liderului de la Kremlin, înainte de marele eveniment al reuniunii BRICS, condusă anul acesta de Rusia lui Putin.

Manipulare de manual

Manipularea occidentală e de manual. Pentru ca vesticii să nu mai cârcotească la cheltuielile mari din servicii și industria alimentară, criza creditelor și față de deprecierea puterii de cumpărare a lucrătorilor din lumea occidentală, cauzate de achizițiile europene a gazului american scump, s-a aruncat torpila mediatică: „Putin l-a ucis pe Navalnîi.”

citește și: Lupii liberali și cămilele pesediste nu intră prin urechea acului

Oare știu dătătorii de like-uri că Navalnîi era antimusulman declarat, că ideologia sa era una rasistă? Sau trecutul nu se pune în compunerea unui avatar progresist?Imaginea „ideală” a lui Navalnîi intră în conflict cu remarcile sale din trecut,” nu o spunem noi, ci Jade McGlynn, expert al politicilor Rusiei de la King’s College din Londra, pentru Euronews. Acesta a pus în evidență declarațiile liderului ultra-naționalist Navalnîi împotriva musulmanilor din Caucaz, Georgia și a imigranților din Asia Centrală, parte a Federației Ruse.

„Imigranții din Asia Centrală aduc droguri în Rusia,” a spus Navalnîi într-un interviu din 2012, susținând necesitatea reintroducerii vizelor pentru cetățenii din Tadjikistan și Uzbekistan.

Bannerele cu Jullian Assagne nu se pun?

În timp ce despre drepturile jurnalistului Jullian Assagne nu vorbește niciun lider de opinie din mainstreamul media occidental, peste crima comisă de regimul Zelenski, împotriva scriitorului americano-chilian, Gonzalo Lira, s-a pus lespedea tăcerii. În zadar, tatăl său a cerut sprijinul Ambasadei SUA de la Kiev. Toți știau cum a fost torturat bloggerul Lira, fiindcă a criticat regimul lui Zelenski. El n-a mai ajuns la statura de erou.

Să o luăm iar pe la Che Guevarra și la liderii antrenați pentru jihad în lumea ce nu se-nchină ar fi prea mult?

Judecați, dragi cititori și telespectatori, la rece! De ce ar fi fost Putin interesat să-l urce pe nevolnicul Aleksei Navalnîi în Panthenonul rusesc? Acum, pe bune.

VOCILE LUMII

The Telegraph 

Memoria internetului reamintește despre mitingul rățoilor de cauciuc al lui Navalnîi în Izhevsk, în campania prezidențială din 2017, localitate îm care Dmitri Medvedev, fostul prim ministru al Rusiei avea reședință. “Rața a fost creată în laboratoarele occidentale și realizată în bazele binecunoscute ale lui George Soros, John Rockefeller și alții,” a povestit Dragan Stanojevic, un activist pro-rus din Serbia, publicației The Telegraph, la acea vreme. „Prin aceste centre, selectează activiștii de opoziție, în vederea destabilizării țărilor lor, cu scopul de a răsturna guvernele neagreate de Occident.”   

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Răsturnare de situație în opțiunile pentru Primăria Capitalei. Nicușor Dan a ajuns primul în intențiile de vot, înaintea lui Piedone

Nicușor Dan a ajuns primul în intențiile de vot pentru funcția de primar general al Capitalei iar principalul său contracandidat, Cristian Popescu Piedone, a...

Iohannis merge la zona demilitarizată dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord

Președintele României, Klaus Iohannis, efectuează o vizită în Coreea de Sud, iar în prima zi a vizitei va ajunge și la zona demilitarizată aflată...

Gabriel Resources şi Roşia Montană Gold Corporation, acțiuni în instanțe prin care contestă sechestrul pus de autorităţile române

Acţionarul majoritar al companiei Roşia Montană Gold Corporation SA, Gabriel Resources, a dat în judecată Oficiul Registrului Comerţului de pe Lângă Tribunalul Alba, Agenţia...
Ultima oră
Pe aceeași temă