24.2 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăOp & EdIsteria climatică prevestește sfârșitul capitalismului

Isteria climatică prevestește sfârșitul capitalismului

Încă n-ai citit “Idiotul” lui Dostoievski? Atunci nu vei înțelege resorturile luptei contra încălzirii globale. Istericii climatici fac iarăși agenda publică.

Agitatorii de mediu  anunță apocalipsa, dacă nu limităm creșterea temperaturii pământului la maximum + 1,5 °C, în următorii treizeci de ani. Printre altele fie spus, zic doar pentru cunoscătorii operei lui Dostoievski, temperatura planetei a crescut cu 1,1 °C față de vremea de dinaintea industrializării marilor puteri.

La Glasgow are loc, în aceste zile, cea de-a 26-a Conferință pe probleme climatice. S-au reunit iezuiții ordinului “salvați planeta de oameni,” cu insignele “Rebelii climei” și vreo 200 de lideri ai lumii, brifați să cânte partitura schimbării climatice. Nu mă întrebați de ce președintele Chinei, al Rusiei și Regina Marii Britanii nu participă la sfeștania pământului de dinainte de apocalipsă. Boris Johnson vorbește deja despre un serios risc de eșec, potrivit The Guardian.

Cărbunele pe patul de moarte n-a scos fum alb pe coșul de la Roma

Evenimentul, cadorisit cu epitetul de “crucial,” a fost precedat de reuniunea G 20, a celor mai puternice state industrializate ale lumii, de la Roma.  Din vila în care a avut loc banchetul n-a ieșit fum alb. Japonia, Australia, China, India și Rusia, cele mai poluante puteri ale lumii, nu au fost de acord să semneze niciun acord de mediu. Era propusă ținta de Zero emisii de carbon în 2050.  

citește și: Faraoane!

Joe Biden s-a întâlnit și cu Papa Francisc, dar nu știm dacă Suveranul Pontif i-a povestit președintelui american cauzele bizare din istoria lumii.

Puterile industrializate ale lumii și-au sleit pământurile de seva resurselor naturale și cer celorlalți să-și îngroape pe veci bogățiile date de la Dumnezeu. No way, au spus asiaticii.

resorturile luptei contra încălzirii globale,resorturile luptei contra încălzirii globale,
desen de Ștefan Popa Popa’S

Resorturile luptei contra încălzirii globale? Arcul de la saltea

Nu întâmplător, summit-ul de la Glasgow începe în ziua sărbătorii păgâne a Halloween-ului. Îmbrăcându-se în draci, rebelii climatici au scos circul în stradă. În centrul orașului au întins șarpele capitalismului, lung de 30 de metri și pancarte pe care scria: “opriți ecocidul!” Evident că nu putea lipsi mazărea din beuf-ul de mediu: Greta Thurnberg, idolul copiilor plecați de acasă.

Patronatele cauzelor finanțează doar agitatorii. Restul se compune din turma de idioți utili

Cauzele au fost inventate de-a lungul istoriei, așa cum bine știu cititorii mei, doar pentru a tulbura mințile, nu a le limpezi.

Cu ce diferă isteria climatică de lupta omului de Neanderthal pentru îmblânzirea focului sau de cea a grecilor, care biciuiau cu vergile la Salamina marea, ca să izgonească velierele perșilor?  Conjurația schimbării climatice e ticluită cu mare schepsis.

Doar cititorii lui Dostoievski pot înțelege noii Ippoliți (În romanul “Idiotul,” Ippolit Terentiev se pregătea să se sinucidă pentru că nu mai suporta realismul necruțător). Nefericiții de azi, mari luptători în cauzele altora, niciodată ale lor, pot fi noii ippoliți. Cine să le explice de ce au dispărut aligatorii din Spitzbergen, o insulă din nordul Norvegiei? Sau că erele glaciale au fost precedate de cele caniculare? Că pământul are un ciclu climatic?

Îngropăm zăcământul de 50 de miliarde pentru a lua 28 de miliarde prin PNRR. Curat gheșeft!

Lupta pentru mediu seamănă cu cea din evul mediu întunecat pentru găsirea pietrei filosofale. Ne poate spune cineva sănătos la cap că isteria climatică nu e inventată tot de ei, cei care doresc o resetare a capitalismului? Adică bogații lumii să fie și mai bogați, iar săracii și mai săraci. Venit într-o vizită oficială în “România,” cum anunța săptămânalul scăpat de sub control, “Kamikaze,” Klaus Iohannis a ajuns în occidentul ce l-a inventat ca probiotic,  pentru unii mumă, pentru alții ciumă. A spus “Jawohl” la toate propunerile marilor puteri care cer închiderea minelor. De fapt, un Mîșkin modern ar înțelege că România a capitulat demult. Și-a îngropat aurul de la Roșia Montană, nu exploatează hidrocarburile din Marea Neagră și se pregătește să închidă toate zăcămintele de huilă în valoare de peste 50 de miliarde de euro, ca să primească 28 de miliarde, prin PNRR. Curat, gheșeft!

CITEȘTE ȘI: România, noua Lombardie

Resorturile luptei contra încălzirii globale: mărgelele coloniștilor

Cauzele în care se activează membrii Generației Z sunt probe clinice ale disonanței, în favoarea violatorului, dar nu mai sunt mîșkinii care să reclame agresiunea. Nu vi se pare ciudat că din toată povestea asta cu schimbarea climatică lipsesc savanții? S-a ajuns până acolo, încât s-au prezentat studii că omul vegan elimină jumătate din cantitatea de CO2 decât cel ce consumă hrană animală. Tinerii nu mai fac copii de teamă să nu polueze planeta, Vă dați seama unde s-a ajuns?  Țopăiala de la Glasgow este clar făcută cu mărgelele coloniștilor, după principiul “tu mă sorcovești și eu îți dau biluțe colorate ca să te joci.”

Neomarxismul scoate cu vicleșug fel de fel trick&traksuri de adormit vigilența planetei

Isteria climatică este catapulta, niciodată dovedită, inventată de Aristotel pentru scoaterea navelor din ape. De la el, pârghia și-a intrat în drepturi. Mai există Mîșkinii care să explice “zetiștilor” că schimbarea climatică seamănă cu cerneala caracatiței înainte de a devora planctonul?

Istericii climatici de azi sunt legionarii de ieri. Numai că agitatorii din Generația Zombie merg pe partea “corectă” a istoriei, în siajul învingătorilor.

 

P.S. Oare dacă Dostoievski nu ar fi văzut pictura din Basel a lui Hans Holbein, cu trupul lui Iisus Hristos descompus, după coborârea de pe cruce, ar mai fi scris “Idiotul?”  

VOCILE LUMII

Quadrant

Publicație australiană
resorturile luptei contra încălzirii globale,resorturile luptei contra încălzirii globale,

“ Pe măsură ce liderii mondiali, aleșii lor, activiștii, latifundiarii surselor regenerabile, cerșetorii din Lumea a Treia și agitatorii isterici, îmbrăcați în verde, se vor așeza la Cop 26, vom asculta povești halucinante despre așa-numita „criză climatică,” anunță publicația conservatoare Guadrant din Australia.  

.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă