27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiÎncă o probă: USR e neomarxist

Încă o probă: USR e neomarxist

Nu au personalizat adversarii, dar i-au ţintit iconografic, ca răul absolut.

Tinerii din jurul lui Dan Barna (antreprenor care a lucrat numai cu banii statului) nu ştiu că în urmă cu 70 de ani, tot în Banat, acelaşi om nou, născut din lumpen proletariatul, acea entitate formată din indivizi fără pregătire, dar cu ambiţie şi tupeu, a luat cu asalt gospădăriile ţărăneşti, în numele noii orânduiri mai cruntă şi mai nedreaptă decât a capitalismului autentic românesc.

Oamenii din pletora socială au ajuns procurori şi judecători. Tribunalul Poporului era format din asemenea specimene. Ei erau “oamenii noi” ai regimului comunist. Partidul, braţul înarmat al ocupantului sovietic ura orice formă de proprietate şi de ţăran liber.

În timp ce intelectualii de seamă ai ţării îşi chinuiau oasele prin puşcării sau pe şantierele de muncă patriotică, omul nou s-a proclamat în toată splendoarea sa ca salvatorul ţării de otrepele chiabure.

Omul nou jefuia în numele comunismului

Străbunica mea a fost luată într-o noapte, pe sus, de mascaţi şi de indivizi înzestraţi cu tupeu. Avea enorma vină de a nu fi predat cele 40 de hectare la colectiv. Au băgat-o în dubă, sub ameninţare. “Gata-i pita ta!” – striga un ameţit de şefuleţ cu bască. Purta o insignă cu cinci stele şi un pistol la cingătoare, semn de superioritate şi de legitimitate în faţa simplilor ţărani bogaţi. Au plimbat-o toată noaptea cu duba. Credea că va fi dusă în Siberia. Până la urmă, au lăsat-o pe un câmp.

Omul nou aşa se purta. El devenise ştabul cu sceptru şi putere. În numele nobilelor idealuri ale comunismului jefuia şi umilea.

Era epoca lui. Ideologii marxişti l-au pregătit îndelung, cu mult timp în urmă. Şi Hitler a promis că aduce omul nou. La fel şi Stalin, înainte. Pentru a capitaliza „reuşita”, în numele lui s-au deschis lagărele de la Auschwitz, Birkenau, Dachau şi multe altele, cu peste 6 milioane de victime, în ceea ce istoria a definit drept Holocaust şi genocidul ucrainienilor, la ordinul Tătucului.

Serviciile l-au scos din joben pentru a amăgi tinerii

Laboratoarele care au pregătit lansarea USR nu au avut prea multă activitate creativă. Au luat ceva care a reuşit să ia minţile oamenilor şi l-a implementat.

Când credeam că s-a sfârşit agonia omului nou, iată că suntem serviţi cu el din nou. Scos din joben de serviciile moştenitoare ale Securităţii, amăgește tinerii şi cei sătui de partidele tradiţionale.

Cine să stea să urmărească lista fondatorilor partidului? Să afle că mulţi au cochetat cu PNL, PSD şi alte formaţiuni? Că mulţi au copilărit politic în partidul lui Dan Diaconescu sau a generalului Oprea. Mesajul e cheia. Cu cât e repetat mai des, cu atât e mai credibil, ştiu băieţii.

Publicul captiv al USR nu are de unde să ştie că în numele Omului Nou s-au provocat cele mai abominabile crime, s-au uzurpat calităţi şi s-au pus în poziţii de comandă toţi criminalii şi infractorii de drept comun.

Cum arată omul nou? Exact ca arianul lui Hitler, ca Che Guevara fără dinţi, ca brigadierul din filmele anilor ’50.

Când corporateşti sau stai toată ziua pe „me too”, nu ai timp să citeşti, pentru că, Che Guevara, liderul aspiraţional al multor naivi din anii ’70-’90 a fost un terorist internaţional, care a acţionat la comandă sau că marele Ernst Hamingway s-a sfârşit în Cuba.

„Omul nou” a fost şi Pol Pot şi Osama bin Laden. Primul a studiat în Franţa, apoi a ucis două milioane de cambodgieni, în numele doctrinei comuniste, iar teroristul bin Laden a luptat în Afganistan alături de mujahedini, împotriva URSS, fiind la comanda SUA.

Toţi cititorii istoriei nescrise de laboratoare ştiu cum se propăvăduia binele căzut din cer. Se pregătea un lider marionetă, se adunau brigadierii şi se dădea un asalt final societăţii tradiţionale.

Omul nou era precum liderii de azi ai USR. Aroganţi, sfidători, plini de complexe şi de vanităţi. Creatorii lor au sperat să zăpăcească lumea. Nu au sfârşit decât la lada de gunoi a istoriei.

Iată o probă că omul nou, atât de trâmbiţat de goarnele USR, nu e decât o reeşapare a unui mort frumos al istoriei.

USR a reuşit să strângă la miting, la Timișoara, doar câteva sute de bănăţeni, semn că #rezistenţiei i-a luat Iohannis spuma cu discursul său anti-PSD.

Ca unul care le-am pus de la început eticheta de neomarxişti, îndrăznesc o prognoză: finala prezidenţială va fi fără Barna, iar după alegerile de anul viitor vor emite aşa o sumedenie de pretenţii de nu vor intra la guvernare.

Nici USR nu va mai obţine aşa un scor spectaculos.

Comunismul nu ar fi reuşit să zăpăcească românii cu omul nou dacă nu ar fi avut Securitatea, braţul înarmat al partidului, care l-a impus cu forţa. Poporul român e în general conservator, nu se duce după fentă.

Om vedea şi om comenta.

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Alin Burcea (ANAT): Ne vom zbate pentru înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, în subordinea premierului

Alin Burcea a spus că va solicita înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, organism care să se afle direct în subordinea premierului. "Ceea ce ne propunem...

Vin ploile și scad temperaturile! Prognoza meteo pe regiuni, până pe 28 aprilie

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza de specialitate, valabilă până pe 28 aprilie 2024. Astfel, în perioada următoare, vremea...

Ciucă susține că România are o situație economică solidă, construită de guvernarea liberală, deși premierul și jumătate dintre miniștri sunt de la PSD

Nicolae Ciucă, președintele Senatului și al PNL, anunță că Agenția S&P a reconfirmat ratingul suveran al României și subliniază că decizia agenției de rating...
Ultima oră
Pe aceeași temă