2.3 C
București
sâmbătă, 4 februarie 2023
AcasăOp & EdOpiniiDascălii care și-au înțeles rolul important în societate

Dascălii care și-au înțeles rolul important în societate

Încă de la apariția primelor școli, dascălul a fost un stâlp de bază al societății.

Rolul educatorului este esențial pentru viitorul unei nații.

În România putem spune că s-a uitat acest aspect, atât de către actorii politici, dar și de o parte îngrijorător de mare a populației.

Există însă și o rază de optimism pentru școala românească și, implicit, pentru societatea noastră.

Încă mai întâlnim cadre didactice care, în ciuda greutăților ce le sunt aduse în cale zilnic de către cei care administrează sistemul educațional românesc, își respectă statutul și sunt nu doar angajați care țin o prelegere în fața unor copii, ci sunt și adevărați îndrumători în viață pentru viitoarele generații.

Ne aflăm în luna cadourilor și a faptelor bune, așa că am găsit de cuviință să aducem în lumina reflectoarelor și oamenii de rând care fac gesturi remarcabile pentru semenii lor.

Un exemplu de devotament și dedicare impresionant am văzut la multe cadre didactice din județul Dâmbovița, care, de bună voie, au participat și participă la cursuri de instruire privind acordarea primului ajutor.

Este un proiect desfășurat de Sindicatul Liber din Învățământ Dâmbovița și de organizația Crucii Roșii din acest județ.

Deci fără o implicare din partea politicienilor care conduc destinul sistemului educațional.

Trebuie apreciați acești oameni care și-au sacrificat din timpul liber, fără a se gândi la un câștig material, pentru a face școala un spațiu mai sigur pentru toți.

Aceste cadre didactice își respectă rolul în societate.

Poate că e timpul ca și clasa politică să înceapă să respecte statutul acestor oameni în societate.

Din nefericire, proiectul bugetului pe anul viitor, cu suma jenantă alocată Educației, sugerează o cu totul altă direcție.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

LIVE UPDATE România egalează Thailanda în Cupa Davis. Urmează meciul decisiv

UPDATE: România a reușit să egaleze Thailanda. Scorul este acum 2 - 2. Urmează meciul decisiv. Nicholas David Ionel, cel mai bine clasat român la...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 346: SUA vor folosi fondurile confiscate de la un oligarh rus, pentru a ajuta Kievul

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a anunţat primul transfer al unor fonduri ruseşti confiscate, cu scopul de a ajuta Ucraina."Anunţ astăzi că am...

România, rate ale mortalității prin cancer cu 48% mai mari decât media UE

România înregistrează rate ale mortalității prin cancer cu 48% mai mari decât media Uniunii Europene în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 și...
Ultima oră
Pe aceeași temă