18 C
București
sâmbătă, 3 iunie 2023
AcasăMediuCriza climaticăPreședintele Iohannis merge în Marea Britanie, la conferința de mediu de la...

Președintele Iohannis merge în Marea Britanie, la conferința de mediu de la Glasgow

Președintele Iohannis merge în Marea Britanie, la conferința de mediu de la Glasgow, a anunțat Administrația Prezidențială.

Iohannis participă fizic la acest eveniment, deși lideri din alte țări vor participa online, din cauza pandemiei.

La Glasgow (Scoția) se desfășoară Conferinţa Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP26). La acest eveniment, președintele Iohannis va susține o declarație în care prezintă poziţia României în chestiuni legate de mediu. Declarația va insista asupra demersurilor făcute de România pentru a limita efectele schimbărilor climatice.

Președintele Iohannis merge în Marea Britanie

Conferința COP26 se desfăşoară în Marea Britanie, la Glasgow, în perioada 31 octombrie – 12 noiembrie 2021. Gazdele conferinței au precizat că invitații străini trebuie să solicite vize pentru a intra în Regatul Unit, întrucât această țară a ieșit din UE. Vizele nu sunt însă condiționate de vaccinarea anti – Covid a participanților la conferință.

Totuși, ca o măsură de precauție, o serie de lideri mondiali au anunțat că vor participa la lucrările conferinței doar online. Printre cei care totuși participă fizic se numără președintele SUA, Joe Biden. Liderul de la Casa Albă a sosit deja în Europa.

Președintele României, care este vaccinat anti – Covid, a ales și el să participe fizic la COP26.

„Declaraţia Preşedintelui României va reflecta astfel abordarea integrată pe care ţara noastră o propune în procesul de combatere a schimbărilor climatice, cu soluţii bazate pe natură în procesul de captare a carbonului, tehnologii verzi care să reducă emisiile din sectorul energetic şi industrial, schimbarea comportamentului cetăţenilor prin conştientizarea şi educarea cu privire la problematica schimbărilor climatice”, a anunțat Președinția României.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă