2.1 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalJoe Biden a ajuns în Europa pentru summiturile G20 și COP26

Joe Biden a ajuns în Europa pentru summiturile G20 și COP26

Joe Biden se află în Europa pentru a participa la summiturile G20 și COP26. Președintele SUA a aterizat noaptea trecută la Roma alături de soția sa. Prima sa oprire va fi la Vatican, pentru a se întâlni cu Papa Francisc, dar și cu Emmanuel Macron.

Joe Biden va participa la summiturile G20 și COP26

Președintele SUA unde urmează să se întâlnească cu Papa Francisc şi preşedintele francez Emmanuel Macron înainte de a participa la summitul G20. Apoi, acesta își va continua vizita în Europa în Scoția, pentru a participa la summitul COP26.

Chiar înainte de a se îmbarca, Joe Biden a prezentat un plan „istoric” ce prevede alocarea a mii de miliarde de dolari pentru infrastructură, tranziţie energetică şi beneficii sociale. Potrivit informațiilor oferite de Casa Albă, la întâlniri la participa și Prima Doamnă.  Jill Biden se așteaptă ca primirea să fie „călduroasă”.

Președintele Joe Biden va discuta vineri cu Papa Francisc despre teme precum sărăcia, pandemia de coronavirus și schimbările climatice. Este cea de-a patra lor întâlnire, dar pentru prima dată în calitate de preşedinte al SUA. Liderul SUA va trebui să demonstreze că nu s-a distanțat doar de atitudinea vulcanică a fostului președintel Donald trump, ci și de tentaţiile de retragere şi unilateralism.  

Anca Stratulat
Stratulat Anca-Elena scrie în presă din anul 2020. Este studentă la Academia de Studii Economice din București. A scris în perioada 2020-2021 pentru Intact Media Group.
Cele mai citite

AUR provoacă isterie pe Facebook. Fanii, provocați să răspundă la o întrebare care a adunat peste o mie de comentarii

AUR provoacă isterie pe pagina sa de Facebook. Mai în glumă, mai în serios (dar mai mult în serios) liderii partidului lansează o întrebare...

Alexandru Rafila, despre creșterea numărului de cazuri Covid: „Nu sunt motive de panică”

În ziua în care România a atins un număr record de infectări cu Covid-19, Alexandru Rafila a transmis un mesaj potrivit căruia cifrele nu...

3 cărți de citit care te pot ajuta să-ți organizezi casa

Traim intr-o societate de consum și multe persoane realizează, la un moment dat, că au adunat o multitudine de lucruri inutile care le aglomerează casa. O parte dintre acestea își doresc...
Ultima oră
Pe aceeași temă