13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăMediuColectează selectiv deșeurile, pentru un mediu sănătos și curat

Colectează selectiv deșeurile, pentru un mediu sănătos și curat

Atenția și responsabilitatea pentru sănătatea mediului înconjurător trebuie să fie parte din obiceiurile zilnice ale fiecăruia dintre noi, astfel încât atât noi, cât și generațiile următoare, să se poată bucura de o planetă sănătoasă și prietenoasă.

Zilnic, prin simplele obiceiuri ale traiului uzual, producem cantități semnificiative de deșeuri. Pentru a încerca să reducem impactul asupra mediului înconjurător, gunoiul pe care îl generăm zilnic trebuie depozitat în spatii corect amenajate pentru colectare și reciclare și astfel, să ajutăm la reducerea poluării globale.

Alegerea coșului de gunoi este determinată, în primul rând, de spațiul în care va folosit, cantitatea de deșeuri produsă și tipul de deșeuri. Coșurile de gunoi variază de la coșuri de inox strălucitor, la plastic robust, încastrat sau nu, de la coșuri cu pedală, la buton și chiar senzor, de la coșuri simple, la cosuri pentru colectare selectivă, de la coșuripentru locuința proprie, până la coșuri stradale sau pubele și containere pentru companii mari și fabrici. 

În cadrul clădirilor de birouri, a depozitelor, spațiilor industrial și afacerilor mari, este necesar să se achiziționezi coșuri și pubele diferite, pentru tipuri de materiale variate, deoarece astfel de spații produc o cantitate foarte mare de deșeuri, spre deosebire de cele casnice. Pubelele și coșurile pot fi pentru colectarea de hârtie și cutii de carton, pentru materiale plastice si din sticla sau pentru deșeuri menjere.

Prin reciclarea deșeurilor, se evită o parte din poluarea aerului, apei și a solului, cauzată de extragerea resurselor naturale, transportului acestora și fabricării produselor. De exemplu: emisia de dioxid de carbon cauzată de transportul de materii prime și activităților industriale contribuie la creșterea efectului de seră și, prin urmare, la încălzirea globală. Iar asta este ceva ce trebuie să evităm cu orice preț. Reciclarea contribuie la limitarea acestor emisii și la protejarea vieții noastre.

Ambalajele din plastic, hârtie / carton și sticlă sunt fabricate din resurse naturale de pe planeta noastră, cum ar fi țiței, lemn, nisip. Iar o parte dintre acestea nu este regenerabilă. În primul rând, sortarea deșeurilor și reciclarea economisesc resursele naturale. În loc să extragem resurse noi din sol sau din subsolul Pământului, folosim

Pentru selectarea deșeurilor, este important să se folosească pubele din plastic și coșuri pentru colectare selectivă calitative, pentru cei care doresc să contribuie activ și responsabil la acest proces. Folosirea lor face mai ușor întreg procesul de colectare selectivă, fiind extrem de simplu să cunoaștem codurile de culoare ce corespund fiecărui tip de deșeu.

Sortând deșeurile, luptăm activ împotriva efectelor pe care deșeurilor aruncate necorespunzător le au asupra mediului înconjurător. Aruncarea ambalajelor în coșul de sortare ajută la evitarea risipei, deoarece odată reciclate, ambalajele sunt folosite pentru a crea obiecte noi. Plasticul reciclat este utilizat la fabricarea unei multitudini de obiecte: sticle noi, jucării, haine, pilote, țevi. Cu sticlă, sticle și borcanele noi sunt recreate. Oțelul și aluminiul sunt topite pentru a forma piese auto, calorifere. Și hârtia și cartonul sunt folosite pentru a face alte obiecte sau ambalaje din hârtie și carton. Alege soluțiile responsabile și ai grijă de frumusețea și sănătatea mediului în care trăim!

Cele mai citite

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă