Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Windows 95 poate fi instalat ca aplicaţie în sistemele de operare moderne

Windows 95 a fost un sistem de operare revoluţionar la momentul lansării lui acum 23 de ani şi a ajutat la transformarea Microsoft într-un gigant mondial din domeniul tehnologiei. Platforma poate fi instalată acum ca aplicaţie în sistemele de operare moderne.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 28.08.2018 - 08:59

Dezvoltatorul Felix Rieseberg, din cadrul companiei Slack, a lansat o aplicaţie Windows 95, bazată pe un proiect web existent. Aceasta este disponibilă pentru platformele Windows, macOS şi Linux.

După ce instalează programul, utilizatorii nostalgici pot folosi, în cadrul acestuia, aplicaţii precum WordPad, Microsoft Paint sau Minesweeper, toate în versiunile lor „retro”. Din păcate, browserul Internet Explorer nu este funcţional, deoarece este depăşit de standardele web actuale.

Aplicaţia Windows 95 are doar 129 MB şi poate fi descărcată de pe platforma Githubpentru Windows şi macOS.

Sistemul de operare Windows 95 a fost lansat de Microsoft în luna august a anului 1995. A devenit rapid un succes uriaş, datorită intefeţei grafice prietenoase şi a suportului plug-and-play (un echipament hardware este recunoscut automat de sistemul de operare sau de o aplicaţie software) îmbunătăţit.

Comentarii

loading...