12.7 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăLifestyleUnde se opreşte Klose?

Unde se opreşte Klose?

Atacantul naţionalei Germaniei, Miroslav Klose, i-a egalat pe foştii internaţionali Jurgen Klinsmann şi Sandor Kocsis, cu 11 goluri, în clasamentul golgeterilor la turneele finale ale Cupei Mondiale.
Miroslav Klose, care se află la a treia participare la un turneu final (2002, 2006, 2010), a înscris cinci goluri la Cupa Mondială din anul 2002, performanţă repetată patru ani mai târziu, la turneul organizat chiar în Germania, punctând acum pentru a 11-a oară la Mondiale.
Unul dintre cei doi foşti internaţionali care au fost egalaţi de Klose în clasamentul golgeterilor, germanul Jurgen Klinsmann reuşise marcarea celor 11 goluri la ediţiile din 1990, 1994 şi 1998, în timp ce fotbalistul maghiar Sandor Kocsis a bifat toate golurile la ediţia din 1954.
În vârstã de 32 de ani, Klose este singurul fotbalist din topul celor mai buni 20 de marcatori la Cupa Mondială care mai poate doborî recordul deţinut de brazilianul Ronaldo, marcator a 15 goluri la turneele finale din 1998, 2002 şi 2006. Încă în activitate, Ronaldo ar fi putut să se afle şi acum în naţionala Braziliei, dar nu mai este în formă, mai ales fizică, evoluţiile sale de la Corinthians fiind mult sub aşteptări. „Sunt prea gras”, a recunoscut Ronaldo, „dar la televizor apar mai gras decât în realitate”. Ronaldo, star în trecut la Eindhoven, Barcelona, Real Madrid, Inter şi Milan, are 33 de ani şi ar fi putut juca şi la Mondialul din 1994, când a fost în lot, dar nu a fost trimis pee teren nici un minut de antrenorul Braziliei.
Primul loc în clasamentul golgeterilor este ocupat de Ronaldo (Brazilia) – 15 goluri, urmat de Gerd Muller (Germania) – 14 goluri, Just Fontaine (Franţa) – 13 goluri, Pele (Brazilia) – 12 goluri.
Germania a obţinut cea mai categorică victorie de până acum la Cupa Mondială din Africa de Sud, după ce s-a impus cu 4-0 (2-0), în faţa Australiei, într-un meci din grupa D, pe stadionul din Durban.

Cele mai citite

Trump nu a putut ajunge la sărbătoarea lui Putin, pentru că vremea a fost cam Stormy

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Omul care a anunțat că poate pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore, Donald Trump, regretă că nu a...

Ucrainenii au dejucat un plan de asasinare a lui Zelenski chiar în ziua învestirii lui Putin la Moscova

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) anunță destructurarea unei rețele organizate de FSB care a recrutat doi colonei ai serviciilor ucrainene, pentru a-l asasina...

Premierul Netanyahu și șeful CIA, William Burns, au discutat despre o „pauză” în operațiunile militare din sudul Fâșiei Gaza

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu şi şeful CIA, William Burns, au discutat miercuri la Ierusalim despre o posibilă 'pauză' în operaţiunile militare în sudul Fâşiei...
Ultima oră
Pe aceeași temă