33.1 C
București
marți, 18 iunie 2024
AcasăLifestyleUn american a plătit 10.000 de dolari ca să fie ucis și...

Un american a plătit 10.000 de dolari ca să fie ucis și să i se stocheze creierul pe computer

Un antreprenor american a plătit 10.000 de dolari pentru ca numele lui să ajungă pe o listă de așteptare pentru o procedură care îi va fi fatală. Creierul lui ar urma să fie conservat pentru ca, în viitor, când știința va permite, să fie stocat pe un server online.

Sam Altman, în vârstă de 32 de ani, se numără printre cei 25 de oameni care s-au înscris pe o listă de așteptare a unei companii numită Nectome, care promite că va încărca creierele clienților lor pe un server de tip cloud, în viitor, când tehnologia va permite acest lucru, potrivit Unilad.

Altman ar urma să aibă gândurile „conservate etern”, dar va trebui să moară pentru asta, într-un proces asemănător „sinuciderii asistate”.

Fondatorii Nectome, Robert McIntyre și Michael McCanna, intenționează să conserve creierele umane într-un „proces microscopic de îmbălsămare high-tech”. Compania promite o îmbălsămare eficientă a creierului, datorită produselor lor chimicale. Ideea este ca într-o bună zi, în viitor, oamenii de știință vor putea scana creierul pietrificat și să-l transfere pe un computer. În acest fel, s-ar obține nemurirea, relatează Technology Review.

Încărcarea minții online s-ar face în urma unui proces de „vitrificare” – termenul folosit de companie pentru transformarea creierului „în sticlă”. Metoda va fi cel mai probabil, inițial, folosită pentru persoanele cu boli terminale, dacă își dau acordul și dacă legea locală permite sinuciderea asistată.

Altman a declarat că este destul de sigur că gândurile vor fi digitalizate în timpul vieții lui.

„Presupun că mi se va încărca creierul în cloud. Este o dezbatere filozofică pe această temă, dar pentru mine simularea merită. Este vorba de un aspect omenesc, mult mai amplu, decât noi înșine. Acum, când o generație de oameni moare, se pierde toată înțelepciunea colectivă. Poți transmite informații următoarei generații, dar e mai greu să transmiți înțelepciunea, care se învață. Copiii noștri învață după ce fac aceleași greșeli ca noi”, a declarat Sam Altman pentru Technology Review.

Cele mai citite

Ratele la bancă, tot mari, deși IRRC este în scădere ușoară. Piața imobiliară, tot mai scumpă

Românii care au credite în lei, cu dobândă variabilă, vor plăti rate ceva mai mici la bănci. De la 1 iulie, cotația IRCC, indicele...

Minele marine reprezintă un risc fatal pentru proiectul Neptun Deep, avertizează Greenpeace

Minele marine din Marea Neagră reprezintă un risc fatal pentru proiectul Neptun Deep, avertizează o analiză realizată de organizația de mediu Greenpeace. Situația din Marea...

Putin își vizitează aliatul nuclear, Kim Jong Il, liderul comunist din Coreea de Nord

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, face o vizită în Coreea de Nord, țară condusă de liderul comunist, Kim Jong Il. Coreea de Nord este una dintre...
Ultima oră
Pe aceeași temă