14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleTransforma fiecare clipa intr-un moment pretios alaturi de o cupa de sampanie!

Transforma fiecare clipa intr-un moment pretios alaturi de o cupa de sampanie!

Consumata cu placere in intreaga lume, sampania a devenit nelipsita de la petreceri si ocazii festive. Insa aceasta bautura pretioasa poate fi un prilej de bucurie in orice moment, intrucat ea complimenteaza mancaruri alese si ii face pe oameni sa se binedispuna in fiecare clipa.

De ce este aceasta bautura atat de speciala? Acest tip de vin este deosebit, deoarece este realizat dintr-un cupaj de trei soiuri de struguri numit Champagne Blend, alcatuit din Pinot Noir, Pinot Meunier si Chardonnay. Aceste soiuri sunt si cele mai cultivate in regiunea franceza Champagne, devenita atat de cunoscuta peste tot in lume.

 

Bogatia gustului se datoreaza climatului

Aurul galben din pahar este obtinut gratie climatului deosebit din regiunea Champagne. Aceasta zona este cea mai nordica si mai racoroasa regiune producatoare de vin din lume, ceea ce ii limiteaza posibilitatile recoltei, clima fiind continental racoroasa.

Totodata, soiurile de struguri contribuie la gustul sofisticat al sampaniei. Pinot Noir ofera structura vinului, precum si aromele de fructe de padure, in timp ce Chardonnay-ul pregateste bautura pentru imbatranire, in special cand este pusa in butoaiele de stejar. Pinot Meunier nu este un soi aromat, insa este cel care se coace cel mai repede, fiind utilizat pentru a obtine un vin brut veritabil.

 

 

Un simbol al calitatii

Sortimentele autentice de sampanie raman in elita spumantelor ca un etalon al calitatii in ceea ce priveste experienta gustului. Cum iti dai seama ca ai o astfel de licoare rafinata in pahar? De cele mai multe ori, e suficient sa observi perlajul fin si vertical si sa simti gustul de paine coapta si finalul onctuos. Abia atunci poti spune ca ai baut ceva cu adevarat imperial.

 

Un toast rafinat la mesele imparatesti

Multi somelieri considera ca un pahar de sampanie poate fi asociat cu foarte multe preparate culinare, de la aperitiv pana la desert. Astfel, un sortiment brut se poate regasi langa mancaruri din peste si fructe de mare, in timp ce un sortiment fructat poate acompania perfect branzeturi si deserturi. Cea mai utilizata asociere ramane, insa, cea dintre sampanie si icre negre sau stridii.

Indiferent de mancarurile pe care le preferi, nu trebuie uitat ca aceasta bautura eleganta este un simbol al fericirii si al sarbatorii. In acelasi timp, ea este companionul perfect la masa, in amiezile fierbinti de vara sau in noptile de iarna petrecute in fata semineului. Este bautura ce anima conversatiile si petrecerile, este elixirul dragostei in momentele romantice si licoarea care se remarca prin excelenta.

Printre cele mai bune sampanii din lume se numara Laurent Perrier, Armand de Brignac, Dom Perignon, dar si cunoscutele sortimente Moet & Chandon si Veuve de Cliquot.

Beicevrei.ro este importatorul oficial in Romania al renumitei Champagne Laurent Perrier si al rafinatei Armand de Brignac, astfel ca ai intotdeauna garantia ca vei servi bauturi premium si de cea mai buna calitate. Specialistii recomanda ca acestea sa fie servite la o temperatura de 6-8 grade Celsius, astfel incat gustul final sa ramana plin, aromat si foarte savuros.

Cele mai citite

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă