11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăLifestyleTotul pentru Cupă

Totul pentru Cupă

Cel puţin momentan, Maradona este una dintre figurile centrale ale Cupei din Africa de Sud, chiar dacă nu mai dă cu piciorul în minge.

Popularul argentinian a reuşit să capteze din  nou atenţia mondială, de astă dată prin extraordinarele sale versiuni despre război şi pace. De departe, cel mai mare impact l-a avut pacea pe care Maradona a încheiat-o cu Lionel Messi, jucătorul cu care a avut de multe ori o relaţie extrem de tensionată. Uimind pe toată lumea, tehnicianul a afirmat că Messi este cel mai talentat jucător la această a 19-a ediţie a Cupei Mondiale şi că este singurul care ar putea avea o contribuţie hotărâtoare la cucerirea de către Argentina a celui de-al treilea titlu mondial. „Ei bine, da, recunosc. Sunt încântat. Vreau să fiu campionul lumii din nou şi îl am pe Messi în echipă. Cu el în formaţie există o mulţime de posibilităţi, pentru că nimeni nu-i poate sta în cale. Într-adevăr, câţiva jucători s-au comportat la rândul lor bine, Podolski, Maicon şi Elano, dar ei au doar 40 de procente din ceea ce are Messi”, a spus Maradona.

Omul care a dominat, în 1986, Cupa Mondială din Mexic, şi probabil este mai aproape ca oricine să aibă în spate o echipă câştigătoare, l-a insultat pe Messi în trecut. Înainte de meciul cu Coreea de Sud, Maradona nu a avut însă decât cuvinte de laudă la adresa fotbalistului. „Messi este atât de calm şi liniştit şi matur în acelaşi timp, încât mă simt asigurat. El ar trebui să facă un meci la fel de frumos ca cel contra Nigeriei. A fost atât de charismatic, a luptat pentru fiecare minge şi a demonstrat că este un adevărat lider. A făcut tot ceea ce i-am cerut şi ceea ce am văzut la el au fost enormele calităţi pe care le-am remarcat de altfel de-a lungul timpului, exceptând poate doar evoluţiile sale la Barcelona”. “Eu mă simt ca un adevărat antrenor şi de aceea am capacitatea să-i învăţ pe jucători. Este responsabilitatea mea. Când vii la Cupa Mondială nu poţi să faci doar ce îţi place, ci doar ce este mai bine pentru echipă”, a adăugat tehncianul sud-american care nu are decât un scop, să câştige Cupa. 

Idolul lui Maradona pare a fi însă Carlos Tevez. „Carlitos nu poate fi în afara echipei. Tevez este idolul poporului, mai mult decât Messi sau decât mine”, a declarat Maradona pentru postul argentinian TyC Sports.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă