22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăLifestyleTop cinci cei mai buni antrenori români din Europa

Top cinci cei mai buni antrenori români din Europa

Mircea Lucescu, Cosmin Olăroiu sau Constantin Gâlcă sunt antrenorii români care antreneză cu succes echipe de fotbal din Europa. Topul celor 5 tehnicieni români care ar face față cu brio la orice formație din Europa îi cuprinde și pe un Dan Petrescu sau Răzvan Lucescu.

Iată un top cinci al antrenorilor români care au obținut performanțe în Europa și au încântat de-a lungul anilor zeci de mii de fani ai formațiilor care joacă în alte campionate:

1. Deschidem topul cu liderul Mircea Lucescu, în vârstă de 69 de ani. Antrenorul român scrie istorie în fotbalul din Ucraina cu Șahtior Donețk, formație cu care în sezonul trecut și-a trecut în palmares titlul cu numărul 21. Echipa din Ucraina a reușit cu Lucescu pe bancă să câștige Cupa UEFA în anul 2009. De 12 ani în Ucraina la Sahtior, Il Luce are în palmaesul său ca tehnician și alte grupări pe care le-a antrenat cum ar fi Inter Milano (1998-1999), Galatasaray (2000-2002) sau Beșiktș (2002-2004).

2. Pe locul al doilea în top figurează Cosmin Olăroiu, un tehnician care promitea foarte mult încă de a pregătit-o pe Steaua București. În vârstă de 46 de ani și în prezent antrenor al celor de la Al Ahli în Emiratele Arabe Unite, Olăroiu este cel mai titrat tehnician român care a activat în țările Arabe din ultimii 10 ani. În 2012, dar și în 2013 Olăroiou a reușit performanțe de excepție câștigând titlul de campion cu Al Ain. Olăroiu luptă și în acest sezon pentru a câștiga un nou titlu în Orentul Mijlociu.

3. Tot pe podium, dar pe locul al treilea, se află nimeni altul decât Costel Gâlca, antrenorul român care a reușit tripla istorică în fotbalul românesc în 2015 cu Steaua București. Gâlcă a câștigat Campionatul, Cupa României și Cupa Ligii în același sezon. La o perioadă de timp după acest triplu succes, antrenorul a primit vestea că spaniolii de la Espaniol Barcelona îl vor pe banca tehnică. 

În prezent, Gâlcă luptă pentru a-și salva echipa de la retrogradare. În acest sezon echipa pregătită de Gâlcă a reușit rezultate excelente în Primera după ce a terminat la egalitate cu FC Barcelona sau a reușit să nu piarda cu echipe mult mai bine cotate în campionatul Spaniei.

In cele 100 de zile ale sale la Espanyol, Galca a strans 5 victorii, 3 egaluri si 7 infrangeri, are doar 18 puncte din 45 posibile, dar este aproape de obiectiv. Espanyol ii va prelungi automat contractul lui Galca, daca antrenorul român va termina mai sus de locul 10. În prezent, antrenorul român e pe 12, cu 35 de puncte, la un singur punct de locul 10.

2. Locul al patrulea îi revine lui Dan Petrescu, actualul tehnician al formției chineze Jiangsu Suning. În ultimii ani Petrescu, în vârstă de 48 de ani, a reușit performanțe notabile mai ales dacă ne amintim de anul 2012 când a făcut pasul de la Kuban la Dinamo Kiev. Dan Petrescu chiar a încheiat anul 2012 cu o veste de senzație: a fost inclus în topul celor mai buni antrenori din Rusia.

În acest sezon, Petrescu se luptă pe două fronturi campionat și Liga Campionilor Asiei. Trupa de sute de milioane de euro pe care Petrescu o antrenează a reușit prima victorie in Liga Campionilor Asiei, iar șansele la calificarea din grupe pentru Jiangsu Suning sunt foarte mari. 

1. Răzvan Lucescu, este cel care închide acest top al celor cinci antrenori români care activează în Europa. Din 2014 la Skoda Xanthi, fostul mare antrenor al Rapidului, Razvan Lucescu, a avut rezultate excelente, chair din primul sezon. La Skoda joaca și un alt fost român, Ovidiu Herea, care a marcat de 3 ori deja în sezon. În campionat, Xanthi e pe 12 cu 17 puncte strânse până acum.

Cele mai citite

Mbappe și Ronaldo, resemnați. Golgheterul EURO 2024 e autogolul

Ilustrație: Marian Avramescu Supervedetele fotbalului Cristiano Ronaldo și Kylian Mbappe sunt pe cale să plece cu cozile între picioare de la Turneul Final al...

Viktor Orban „a recidivat”: În 2013, în România, a murit un om după un accident cu o mașină din coloana oficială

Accidentul a avut loc în timp ce coloana oficială a lui Viktor Orban gonea spre aeroportul din Stuttgart. Cum se întâmplă în astfel de...

Doi cetățeni ucraineni au fost recuperați de Salvamont și Poliția de Frontieră în Munții Maramureșului

Cei doi cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au fost găsiţi de echipa mixtă formată din salvamontişti şi poliţişti...
Ultima oră
Pe aceeași temă