STUDIU Românii sunt religioși inclusiv în online. Care sunt cei mai căutați sfinți pe Google

Românii se numără printre cei mai religioși europeni, statisticile arătând că 52% dintre cetățenii țării cred că „doar Dumnezeu poate decide viitorul nostru” (IRES). Acest lucru nu se vede doar în cozile formate în pelerinajele la moaște, ci și pe internet.

Share

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

Actualizat: 09.05.2018 - 17:29

Agenția de SEO AdMarks Media a realizat un studiu privind activitatea românilor pe Google, iar printre cele mai populare categorii pe care aceștia le caută în motorul de căutare se numără sfinții. Așadar, iată care au fost sfinții preferați ai românilor, în 2017, în funcție de numărul căutărilor efectuate pe Google.

Pe primul loc în top se află Sfântul Andrei, cu o medie lunară de 14.800 de căutări, urmat fiind de Sfântul Gheorghe (9.900 căutări lunare), Sfântul Nicolae și Sfânta Maria – fiecare cu câte 8.100 căutări lunare.

Iată topul complet:

·         Sfântul Andrei – 14.8k

·         Sfântul Gheorghe – 9.9k;

·         Sfântul Nicolae – 8.1k;

·         Sfânta Maria – 8.1k;

·         Sfinții Mihail și Gavril – 6.6k;

·         Sfântul Dumitru – 6.6k;

·         Sfântul Ilie – 5.4k;

·         Sfântul Nectarie – 5.4k;

·         Sfântul Ion – 5.4k (varianta „Sfântul Ioan” – 2.4k);

·         Sfântul Parascheva – 4.4k;

·         Sfântul Ana – 2.9k;

·         Sfântul Antonie – 2.9k.

Bonus! Deși nu este canonizat, Arsenie Boca este cel mai popular personaj religios, la ora actuală, în România, cel puțin în mediul online.

În 2017, părintele de la Mănăstirea Prislop a înregistrat un volum lunar de 18.000 de căutări pe Google, depășind orice sfânt și chiar cuvinte cheie precum „Iisus” sau „Dumnezeu”.

 

Comentarii