8.3 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăLifestyleStil de viațăPeste jumătate dintre români cred că vor atinge 90 de ani

Peste jumătate dintre români cred că vor atinge 90 de ani

Peste jumătate dintre români, mai exact 52 la sută, sunt de părere că vor reuși să atingă vârsta de 90 de ani.

Această informație apare într-un studiu privind perceptia despre longevitate, desfășurat de NN în România și în alte țări unde este prezent NN Group.

52% dintre respondenti consideră că este probabil să trăiască până la vârsta de 90 de ani iar 73 la sută se declară pregătiți pentru o viață lungă. Cu toate acestea, 82 la sută sunt preocupați de evoluția României în următorii ani și de impactul asupra vieții lor. Costul de trai, perspectivele economiei și pieței muncii si datoria publică sunt principalele îngrijorari.

În acest context, doar 26 la sută dintre respondenți consideră că au reușit să-și asigure un viitor financiar confortabil. 37 la sută consideră că au în prezent o situație financiară dificilă iar 46 la sută simt că reușesc să se descurce cu greu, ceea ce se reflectă în abilitatea lor de a face planuri pentru bunăstarea lor financiară la bătrânețe.

„Pregătirea pentru o viață mai lungă înseamnă în primul rând grijă pentru sănătatea fizică, emoțională și mintală și un stil de viață sănătos, cu mai puțin stres. Dar înseamnă și o viață trăită cu sens, timp petrecut cu cei care contează cel mai mult, experiențe care aduc bucurie și adaptabilitate la neprevăzut. O mentalitate orientată spre longevitate ajută oamenii să se pregătească nu doar pentru o viață mai lungă, ci pentru o viață mai bună pe o perioadă îndelungată, ceea ce implică finanțe personale bune și un viitor financiar sigur pe termen lung pentru o calitate mai bună a vieții”, a spus Kuldeep Kaushik, CEO al NN România.

NN România este parte din NN Group, companie de servicii financiare cu o istorie de mai bine de 175 de ani la nivel internațional și o prezență puternică în 11 țări, având în total peste 16.000 de angajați și peste 20 milioane de clienți. NN Group este listat la bursa Euronext Amsterdam din 2014.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Marcel Ciolacu îl desființează pe Nicușor Dan: „Nu a construit nimic în București. Trebuie să plece acasă”

Premierul Marcel Ciolacu l-a criticat pe Nicușor Dan, spunând că actualul primar al Capitalei nu a construit nimic în mandatul de patru ani şi...

Cât ne costă azi chiriile în principalele orașe ale țării

Cea mai mare creștere de preț pentru închiriere a fost în Oradea, la apartamentele cu trei camere (+29%). Cea mai mare scădere de...

Cătălin Drulă dă de pământ cu Marcel Boloș: „Cel mai nociv ministru al Finanţelor pe care l-a avut România după 1989”

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat că Marcel Boloş este cel mai nociv ministru de Finanţe pe care l-a avut România după 1989, deoarece...
Ultima oră
Pe aceeași temă