19.1 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăLifestyleSfaturi practice pentru „incepatori” in domeniul auto second hand

Sfaturi practice pentru „incepatori” in domeniul auto second hand

Primul argument al celor care aleg sa isi cumpere o masina second hand este legat de ratiunile financiare, bineinteles. Piata auto second hand pune la dispozitie o gama tot mai larga de masini, astfel ca aceasta poate satisface aproape orice tip de necesitate sau gusturi. Pentru impatimitii de vehicule pe patru roti, acest lucru reprezinta un avantaj si pentru ca pot schimba masinile dupa putin timp de la folosire.

Sigur ca, pe de alta parte, o masina noua prezinta avantajul incontestabil al unui istoric curat, fara probleme tehnice si a garantiei oferite de reprezentanta. Totusi, valoarea unei masini noi se depreciaza aproape cu o treime in primul an de la cumparare, motiv pentru care multi prefera sa investeasca in masini second hand, care vor putea fi vandute mai departe, cu aproape aceeasi valoare investita initial.

Totusi, pentru multi, criteriul legat de istoric este foarte important, precum si garantia unei verificari tehnice de calitate. De aceea, fie se apeleaza la reprezentante, fie clientii apeleaza la firme specializate in piata auto second hand, care pun in vanzare masini verificate anterior si ofera o garantie pentru functionarea optima a masinii respective.

 

La ce ne uitam inainte sa cumparam o masina?

Dupa ce ati deliberat si ati ales criteriile fundamentale ale viitoarei masini (marca, marime necesara, culoare etc.), este necesar sa raspundeti la cateva intrebari si sa verificati la fata locului cateva aspecte:

Care va fi scopul primar al masinii? – o veti folosi pentru naveta dintre casa si locul de munca, pentru transportarea familiei, pentru calatorii lungi?

Ce tip de combustibil este potrivit pentru nevoile dumneavoastra? – benzina sau motorina?

Am nevoie de mult spatiu? – aveti o familie numeroasa? Mergeti des la ski si aveti nevoie de spatiu pentru echipament?

Masina eco-friendly? – pentru cei mai constiinciosi, masinile hibride sau cele electrice pot fi solutia ideala.

 

Cand ajungeti la fata locului, faceti o scurta verificare a masinii:

Kilometrajul – unul dintre cele mai importante aspecte poate fi numarul de kilometri afisat la bordul masinii; sfatul este sa cautati masini ce au maxim 150.000 km la bord; in functie si de aspectul general al masinii veti sti cat de des a fost folosita, dar si unde (in oras sau pe distante mai lungi);

Istoricul reparatiilor – incercati sa obtineti cat mai multe detalii legate de istoricul tehnic de la vanzator;

Verificati uleiul;

Testati sistemele audio;

Verificati luminile, stergatoarele, cauciucurile;

 

Aspect general – v-ati simti in siguranta daca ati conduce aceasta masina? Vi se potriveste?

Ultimul pas este test drive-ul, in care va veti da seama daca va puteti acomoda cu masina respectiva sau mai trebuie sa cautati. Mai ales in cazul in care observati anumite deficite, e bine sa cautati alta oferta, pentru a nu va crea neplaceri ulterioare.

 Posibilitati alternative de finantare

Odata ce ati trecut prin procesul de cautare si gasire a masinii ideale, un proces ce poate fi destul de obositor si consumator de timp, ganditi-va la modalitatea de plata. Acest lucru trebuie facut mai ales daca nu dispuneti imediat de suma necesara, pentru a nu pierde masina (caci piata auto second hand este destul de dinamica), puteti apela la forme alternative de finantare:

Leasing auto;

Credit bancar.

 

Fiecare vine cu avantaje si dezavantaje specifice, dar important este sa aveti in vedere ca proprietar cu drepturi depline deveniti doar prin finantare de tip credit bancar. Leasing-ul va ofera dreptul de a folosi masina, care ramane sub proprietatea firmei finantatoare. In plus, leasing-ul va obliga la o perioada contractuala de cel putin un an, fara posibilitatea de a plati in avans suma ramasa, cum este in cazul creditului bancar.

 

Apelati la ajutor specializat

Cea mai buna recomandare pentru cei care nu detin cunostinte tehnice necesare pentru a alege singuri o masina de pe piata auto second hand este sa apeleze la firme specializate. Acestea pun la dispozitie clientilor asistenta expertilor si experienta lor in cautarea masinii ideale.

 

O astfel de firma la care puteti apela aici cu incredere este autogeist.ro. Pasiunea pentru autovehicule ii transforma in echipa perfecta care sa aiba grija ca intregul proces, de la cautarea masinii pana la oferirea de finantari alternative sa decurga mult mai simplu si cu mai putine batai de cap. In plus, aveti garantia unei masini verificate din punct de vedere tehnic de catre o echipa de profesionisti, cu un kilometraj real si istoric verificat!

 

Pentru informatii suplimentare:

0236.449.018

0740945736 (whatsapp)

office@autogeist.ro

Adresa showroom: Galati, str. Brailei, nr. 237, DN2B

Cele mai citite

“Nu fac alte comentarii până la finalizarea anchetei”, susține fostul general Coldea

Florian Coldea, general în rezervă și fost prim-adjunct al directorului SRI, s-a prezentat în dimineața de luni, 27 mai, la un sediu de poliție...

Acțiune masivă împotriva contrabandei și evaziunii fiscale. Aproape 100 de percheziții în toată țara

O operațiune masivă, cu 91 de percheziții și 25 de mandate de aducere, se derulează pe întreg teritoriul României, în scopul combaterii contrabandei, a...

Ciolacu știe mai bine decât ambasadoarea SUA când vom scăpa de vize. Ambasadoarea vorbea de anul 2025, Ciolacu e sigur de anul 2024. Tot...

Premierul Marcel Ciolacu are o versiune mai optimistă decât ambasadoarea SUA cu privire la momentul în care cetățenii României vor fi scutiți de vizele...
Ultima oră
Pe aceeași temă