22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăLifestyleRusescu, la națională: Mă bucur că am fost selecționat. Vreau să devin...

Rusescu, la națională: Mă bucur că am fost selecționat. Vreau să devin titular!

Raul Rusescu, atacantul portughezilor de la FC Braga, spune că își dorește să devină titular la echipa națională, după ce Victor Pițurcă l-a selecționat în lot pentru turneul amical din Elveția. Rusescu speră ca naționala României să-și ia revanșa în fața suporterilor și să se califice la Euro 2016.

"Mă bucur că am reuşit să reintru în circuitul naționalei. Sper ca şi după aceste două meciuri să fiu convocat. Sper să mă impun ca titular, de asta sunt aici şi de asta m-am apucat de fotbal, să vin şi să ajut echipa naţională, indiferent de postura din care o voi face", a declarat Rusescu, potrivit Mediafax. În turneul din Elveția, România va susține două meciuri amicale, împotriva Albaniei și Algeriei.

Rusescu își dorește ca prima reprezentativă să se revanşeze faţă de suporteri după ratarea calificării la CM 2014. "Ne pare rău că nu ne-am calificat, dar în fotbal avem şansa să ne revanşăm. Pentru asta suntem aici, să ne pregătim şi să ne revanşăm în faţa românilor printr-o calificare la următorul turneu final. Trebuie să fie un nou început şi să ne califcăm. Grupa (n.r. – din preliminarile Euro 2016) ne avantajează, dar nu asta e important, ci jocul şi rezultatele noastre", a explicat atacantul.

Rusescu apreciază dorinţa selecţionerului de a întineri prima reprezentativă. "E normal să vină jucători tineri, eu mă bucur că ei au ocazia să ajungă la echipa naţională la o vârstă atât de fragedă. Sunt foarte buni, de altfel toţi colegii mei sunt foarte pregătiţi să ajute naţionala", a mai afirmat Raul Rusescu.

După ce a evoluat în sezonul trecut sub formă de împrumut la Sporting Braga, atacantul a revenit la FC Sevilla, grupare cu care se află sub contract. El nu ştie însă dacă va rămâne în lotul echipei andaluze şi sezonul următor. "Nu ştiu deocamdată, e posibil. La Sevilla situaţia mea este la fel, nu s-a schimbat nimic. M-am bucurat pentru club când a câştigat Liga Europa", a menţionat Rusescu.

Atacantul este dispus să joace şi în alt campionat puternic, dar exclude pentru moment o revenire la Steaua. "Pe mine m-ar încânta majoritatea campionatelor puternice. Campionatul Spaniei îmi place, mi-a plăcut întotdeauna să joc în Spania, dar am apucat foarte puţin să joc. Să plec împrumut la Braga a fost opţiunea normală pentru mine, avea nevoie să joc şi să prind încredere pentru a ajunge din nou la echipa naţională. Momentan nu se pune problema să revin la Steaua", a spus el.

Referitor la plecarea antrenorului Laurenţiu Reghecampf, Rusescu a explicat că orice tehnician va veni echipa Steaua se va bate pentru câştigarea titlului. "Steaua e un club foarte mare pentru România şi indiferent cine va veni antrenor sau jucător se va bate pentru campionat şi probabil va şi câştiga. Dan Petrescu este un stelist şi sunt convins că la un moment dat va antrena Steaua. Steaua are puterea să aducă jucători valoroşi şi să domine în continuare fotbalul românesc. M-a surprins că nu a luat eventul, îmi doream să câştige şi Cupa României, dar ăsta este fotbalul", a adăugat Raul Rusescu.

Echipa naţională a României va disputa în cadrul turneului din Elveţia partide amicale cu selecţionatele Albaniei (31 mai, ora 20.00) şi Algeriei (4 iunie, ora 21.30).

Cele mai citite

Viktor Orban „a recidivat”: În 2013, în România, a murit un om după un accident cu o mașină din coloana oficială

Accidentul a avut loc în timp ce coloana oficială a lui Viktor Orban gonea spre aeroportul din Stuttgart. Cum se întâmplă în astfel de...

Mbappe și Ronaldo, resemnați. Golgheterul EURO 2024 e autogolul

Ilustrație: Marian Avramescu Supervedetele fotbalului Cristiano Ronaldo și Kylian Mbappe sunt pe cale să plece cu cozile între picioare de la Turneul Final al...

Și Teodosie poartă rochie și își duce crucea, indiferent cât îl lovește Daniel

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a avut dreptate când a sugerat că persoanele în general purtătoare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă