15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăLifestyleRețeta de weekend: ciocolata vegană de casă

Rețeta de weekend: ciocolata vegană de casă

Ingrediente:

100 g unt cacao (cocos)
50 ml sirop de agave
75 g lapte praf cocos

25 g cacao (pudră de roșcove)

50 g nuci/migdale/merișoare/goji (opțional)

Mod de preparare:

Ingredientele se cântăresc și se pun în recipiente separate. Pregătim forme de silicon de diferite dimensiuni.
Într-un bol de inox/cratiță punem untul de cacao și siropul de agave la bain marie, la foc mic.
În momentul în care untul s-a topit, adăugăm laptele praf de cocos și cacaua. Totul se amestecă cu un tel mic pentru a evita formarea cocoloașelor.
Când ingredientele s-au încorporat, compoziția se toarnă în forme de silicon. Deasupra se pot presăra tot felul de fructe uscate.
Ciocolata se dă la rece cel puțin 1 oră. Dacă vă grăbiți, puneți formele la congelator.
Imediat ce s-a întărit, se scoate din forme și se poate mânca.
Ciocolata de casă vegană sau de post se păstrează la frigider și… se mănâncă în porții mici. De fapt, nu e dulce și are un gust foarte bun.

Dana Burlacu Visternicu

www.prăjituricisialtele.ro

 

 

 

 

Cele mai citite

Directorul general Dorin Tudora a mărit salariile doar angajaților PNL

În ultima ședință a Consiliului de Administrație de la Conpet SA Ploiești, de la sfârșitul lunii aprilie 2024, directorul general Dorin Tudora, impus...

26 de avioane de război și 5 nave chineze, detectate în jurul Taiwanului

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat vineri că a detectat 26 de avioane şi cinci nave chineze în jurul insulei în ultimele 24 de...

Unirea Shopping Center: Inima Comercială a Bucureștiului

Situat în centrul vibrant al Bucureștiului, Unirea Shopping Center nu este doar un simplu centru comercial, ci o emblemă a orașului, fiind unul dintre...
Ultima oră
Pe aceeași temă