38.9 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăLifestylePele a lansat o melodie în onoarea Jocurilor Olimpice de la Rio

Pele a lansat o melodie în onoarea Jocurilor Olimpice de la Rio

Brazilianul Pele, legenda fotbalului mondial, a lansat o melodie pe internet în onoarea Jocurilor Olimpice de la Rio (5-21 august), primele organizate în America de Sud.

El făcuse anunţul în cursul săptămânii pe reţelele de socializare, alături de o fotografie în care putea fi văzut zâmbind în faţa unui microfon şi cu pumnul drept ridicat: "Am scris şi înregistrat o melodie denumită <Esperança> (speranţă). Abia aştept să o împart cu voi pe 15 iulie!".

Versurile acestei melodii ritmate, în care "regele" Pele este acompaniat de un cor de copii, fac referire în mod special la "sărbătoarea braziliană care va face lumea mai fericită, cu bucurie şi emoţie".

Pele (75 ani), care s-a căsătorit pentru a treia oară în weekend-ul trecut, a mai avut incursiuni în muzică începând cu anii '60. În 2006, el a scos chiar un album ("Pelé Ginga”), cu participarea lui Gilberto Gil.

Autor a 1281 de goluri în 1.363 de meciuri (77 în 91 de selecţii cu echipa Braziliei), Edson Arantes do Nascimento, supranumit Pele, este singurul jucător din istoria fotbalului care a câştigat de trei ori Cupa Mondială (1958, 1962, 1970), fiind considerat unul din cei mai buni jucători din toate timpurile.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă