38.4 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăLifestyleParchetul din Spania insistă pentru începerea urmăririi PENALE asupra lui NEYMAR

Parchetul din Spania insistă pentru începerea urmăririi PENALE asupra lui NEYMAR

Parchetul spaniol a făcut apel împotriva deciziei de neîncepere a urmăririi penale în cazul fotbalistului echipei FC Barcelona, Neymar, informează joi AFP citată de Agerpres.

Neymar este suspect în ancheta vizând eventuale fapte de corupţie săvârşite între 2011 şi 2014, legate de transferul său la Barca.

Parchetul a indicat că nu poate împărtăşi punctul de vedere al judecătorul de instrucţie din Madrid însărcinat cu această afacere. Potrivit judecătorului, comportamentele incriminate „nu pot face obiectul unor urmări penale”. 

Săptămâna trecută, judecătorul nu a urmat cererile procurorului, care dorea ca Neymar şi tatăl său, Neymar Da Silva Santos, să fie judecaţi pentru corupţie, la fel şi FC Barcelona, ca persoană juridică, şi fostul său preşedinte, Sandro Rosell. 

Parchetul considera că au fost frauduloase condiţiile transferului jucătorului de la clubul brazilian Santos la Barca în 2013 şi că aceste condiţii au alterat „libera concurenţă” pe piaţa transferurilor. 

Judecătorul de instrucţie a decis însă, pe 8 iulie, neînceperea urmăririi penale. El a conchis că recrutarea lui Neymar „nu a afectat libera concurenţă” între cluburi. 

Fondul de investiţii brazilian DIS, care deţinea 40 la sută din drepturile sportive ale jucătorului, este cel care depus plângere, estimând că a fost lezat fiindcă i-a fost ascunsă valoarea reală a transferului. 

Afacerea, devenită publică în ianuarie 2014, l-a împins la demisie pe Sandro Rosell. Cel care i-a urmat la conducerea clubului a fost mâna sa dreaptă, Josep Maria Bartomeu. 

Acest caz va fi tranşat de camera de afaceri penale a Audienţei Naţionale din Spania. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă