25.1 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăLifestyleOdegaard, coșmarul Stelei, cel mai tânăr fotbalist din istoria preliminariilor CE

Odegaard, coșmarul Stelei, cel mai tânăr fotbalist din istoria preliminariilor CE

Norvegianul Martin Odegaard a devenit cel mai tânăr fotbalist care a evoluat vreodată în preliminariile Campionatului European de fotbal. Odegaard a evoluat în partida Norvegia – Bulgaria, scor 2-1.

"Eram emoţionat când am intrat, dar în faţa entuziasmului publicului nu mi-a rămas decât să zâmbesc şi să încerc să mă bucur", a declarat fotbalistul pentru presa nordică. Odegaard, în vârstă de 15 ani şi 300 de zile, a intrat pe teren în minutul 64 al meciului Norvegiei cu Bulgaria, scor 2-1, în preliminariile Euro-2016.

Jucătorul echipei Stromgodset a depăşit recordul islandezului Sigurdur Jonssson, care avea 16 ani şi 251 de zile atunci când a făcut pasul spre preliminariile Campionatului European.

Odegaard este cunoscut drept "puștiul minune al fotbalului norvegian", el evoluând și împotriva Stelei, în preliminariile Ligii Campionilor, atunci când campioana României a eliminat-o pe Stromgodset. Cu toate că echipa lui Gâlcă s-a impus, cel mai periculos jucător al norvegienilor, care le-a dat emoții steliștilor în câteva rânduri, a fost tânărul mijlocaș.

Odegaard a debutat în naţionala Norvegiei la 27 august, la vârsta de 15 ani şi 253 de zile, la un meci amical cu Emiratele Arabe Unite. El se află acum în atenția marilor cluburi europene, având deja oferte din Anglia.

Cele mai citite

Cum să controlezi veniturile și cheltuielile companiei tale? 5 sfaturi utile

Controlul veniturilor și al cheltuielilor de business trebuie să reprezinte o prioritate pe agenda oricărui manager. Pentru ca analiza datelor financiare să se transforme...

Alertă cu bombă la bordul unui avion de pe Otopeni

O alertă cu bombă a fost raportată pe Aeroportul Internațional “Henri Coandă” Otopeni, la bordul avionului Airbus 321 al companiei Fly One Armenia, care...

Germania a reintrodus controale în interiorul Schengen, pentru EURO 2024

Germania a reintrodus, încă din data de 7 iunie a.c., controale în interiorul spațiului de liberă circulație Schengen. Măsura este luată ca una de siguranță,...
Ultima oră
Pe aceeași temă