16 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăLifestyleO activistă din Arabia Saudită avertizează că reţelele sociale ajută regimurile represive

O activistă din Arabia Saudită avertizează că reţelele sociale ajută regimurile represive

Al-Sharif, una dintre persoanele cele mai importante în lupta femeilor saudite pentru dreptul de a conduce, şi-a şters contul de Twitter în direct pe scenă la conferinţa de inovaţie globală SingularityU Nordic, săptămâna trecută.

„Twitter este o unealtă puternică şi este folosită împotriva noastră”, a declarat ea înainte să îşi închidă contul, unde avea aproape 300.000 de urmăritori. Într-un videoclip postat următoarea zi pe Youtube, ea a declarat că Twitter i-a salvat viaţa, dar acum a devenit un loc de joacă pentru „trolli, mişcări pro-guvern şi boţi”, majoritatea fiind plătiţi de guverne represivă.

„Dacă aceleaşi unelte care ne-au unit în eliberare, sunt folosite pentru represiuni şi pentru a submina şi folosite pentru răspândi ştiri false şi ură, eu plec de pe aceste platforme”, a declarat ea, adăugând că îşi va continua activitatea şi cerând crearea unor reţele sociale etice.

Sharif, care a părăsit Arabia Saudită acum câţiva ani şi rămâne o voce importantă în lupta pentru drepturile omului şi feminism, a declarat că ea şi-a şters şi contul de Facebook. Protestul ei vine într-o perioadă în care există îngrijorări privind dezinformările răspândite pe reţelele sociale.

Guvernul saudit este printre regimurile care au investit sume imense şi energie pentru a crea o prezenţă pro-guvern pe Twitter.

„Twitter devine acum o capcană şi este folosit într-un mod foarte eficient de aceste guverne, dictaturi şi tirani pentru a ne reduce la tăcere şi nu doar atât, pentru a-şi răspândi propaganda, propriul discurs al urii, dezinformări. Voi continua să vorbesc pentru că tiranii şi dictatorii sunt cei cărora ar trebui să le fie frică, nu nouă”, a afirmat ea.

Cele mai citite

Mesaje haioase de 1 Mai. O selecție de urări de Ziua Muncii

Ziua Muncii sau 1 mai muncitoresc se sărbătorește în fiecare an în țara noastră. În această zi, mulți sunt liberi, însă sunt și persoane...

Opt persoane au murit într-un restaurant din Beirut în urma unui incendiu porvocat de explozia unei butelii de gaz

Un incendiu provocat de explozia unei butelii de gaz a ucis marţi cel puţin opt persoane într-un restaurant din capitala Libanului, Beirut, au informat...

Estonia acuză Rusia că-i perturbă zboorurile prin interferența cu semnalele GPS

Finair a anunțat că a suspendat zborurile timp de o lună, potrivit radioromania.ro. Estonia acuză Rusia că prin interferența cu semnale GPS încalcă reglementările naționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă