16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleMotive pentru care ar trebui sa adopti un caine

Motive pentru care ar trebui sa adopti un caine

Un caine iti poate schimba viata pentru totdeauna si sunt numeroase exemple in Romania sau peste tot in lume care sa confirme ca adoptand, ai ocazia sa afli cata iubire poate oferi un animal caruia i s-a dat o a doua sansa. In cazul in care te intrebi daca adoptia ar putea fi cea mai buna optiune pentru tine, iti oferim cateva motive care te pot ajuta sa iei o decizie.

Poti salva o viata
Cu mii de animale care ajung in adaposturi in fiecare an in Romania, exista in mod clar o problema. Alegand sa adopti un caine, mai degraba decat sa cumperi, oferi o casa unui caine care nu mai este dorit sau care nu a cunoscut niciodata ce inseamna siguranta si iubirea oferita de om. In plus, adoptand, oferi sansa altui caine sa-si gaseasca un loc liber in siguranta intr-un adapost.

Poti economisi bani
Cainii achizitionati de la canise pot costa sute si chiar mii de lei, in timp ce atunci cand adopti, platesti doar o taxa care acopera costurile pentru ingrijirea cainelui (de cele mai multe ori reprezentand microciparea , vaccinarea si sterilizarea)

Lupti impotriva cruzimii
Au existat situatii in care s-a dovedit ca unele canisele nu ofera conditii bune pentru puiii pe care ii vand. Aceste suflete reprezinta in ochii proprietarilor doar un business! Daca alegi sa adopti, contribui la scaderea cererii de animale de companie din canise si implicit la intreruperea acestor tipuri de afaceri.

Beneficiezi de un stil de viata mai sanatos
In mod clar, cainii pot imbunatati nu doar sanatatea fizica (prin miscarea zilnica pe care trebuie s-o faci), ci si echilibrul emotional, asa cum au aratat studiile . Acest lucru este valabil pentru toti cainii, chiar daca nu sunt de rasa. Adoptand, te vei simti intotdeauna implinit stiind ca faci o fapta buna.

Un cainea doptat are foarte multe de oferit
Multe persoane considera ca un caine aflat in adapost are probleme de comportament si din acest motiv, sunt retincenti sa adopte. In realitate, cainii aflati in adapost au fost fie abandonati, fie nu au avut norocul sa-si gaseasca un stapan. Toti cainii din adapost sunt oferiti spre adoptie dupa ce au fost tratati preventiv impotriva unor boli transmisibile, vaccinati si reabilitati in cazul in care aveau probleme de comportament. De cele mai multe ori, cainii din adaposturi pot fi invatati usor comenzile de baza pentru ca nu le lipseste niciodata dorinta de a-si multumi stapanul, de a nu-si pierde sansa pe care au primit-o de a avea un camin sigur, o viata mai buna. Cainii din adaposturi nu au avut un start bun in viata, dar pot oferi si ar trebui sa primeasca, aceeasi cantitate de iubire ca orice alt caine.

Numarul mare de caini prezenti in adaposturile din Romania inseamna ca poti alege rasa, talia, personalitatea si varsta cainelui pentru a se potrivi cu stilul tau de viata si spatial disponibil. Desi, toti cainii merita, in mod egal, sa aiba o casa indiferent de rasa sau varsta. Daca nu ai posibilitatea de a adopta insa doresti sa le oferio sansa la viata cainilor fara stapan, ROLDA iti pune la dispozitie mai multe variante prin care poti fi alaturi de prietenii necuvantatori si loiali omului.

Cele mai citite

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...
Ultima oră
Pe aceeași temă