12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleMexic. A fost doborât recordul mondial de cel mai lung șir de...

Mexic. A fost doborât recordul mondial de cel mai lung șir de hotdogi

Mexicul a intrat duminică în cartea recordurilor Guinness pentru cel mai lung şir de hotdogi din lume, aliniind sandviciurile pe 1.417 de metri şi doborând performanţa anterioară a Japoniei, care a creat un şir totalizând 325,66 metri, potrivit AFP.

Timp de mai multe ore, în oraşul Zapopan din zona metropolitană Guadalajara (centru), participanţii la acţiune au asamblat 10.000 de hotdogi.

Echipaţi cu mănuşi, măşti şi căşti pentru a respecta riguroasele măsuri sanitare, aceştia au poziţionat chiflele în zigzag, una în continuarea celeilalte, formând un şir de 1,417 kilometri, după care le-au umplut cu crenvurşti. Hotdogii au fost ulterior asezonaţi cu 100 de kilograme de sos de roşii, 100 de kilograme de maioneză şi 75 de muştar.

Regulile au fost foarte clare: ”Fiecare hotdog trebuie să conţină un crenvurst, cel puţin două sosuri, iar dimensiunea sandviciului nu trebuie să depăşească 18 centimetri. Toate regulile au fost respectate”, a declarat Raquel Asis, reprezentantul Guinness care se ocupă de omologarea recordurilor.

”Ne pregătim de peste un an. Ideea ne-a venit ştiind că oamenii din această regiune iubesc hotdogii”, a explicat Maria Eugenia Villa, organizatoarea evenimentului.

Peste 2.000 de persoane au fost invitate la degustarea finală.

Cele mai citite

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă