20.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăLifestyleAstra a încheiat la egalitate meciul cu Celtic, scor 1-1 și a...

Astra a încheiat la egalitate meciul cu Celtic, scor 1-1 și a ratat calificarea în optimi

Astra Giurgiu întâlnește, joi de la ora 20.00, formația Celtic Glasgow, în etapa a patra a grupelor Ligii Europa. După ce au pierdut primele trei meciuri, inclusiv în fața scoțienilor, în deplasare, elevii lui Oleg Protasov, trebuie să învingă Celticul în meciul retur pentru a-și păstra șansele la o eventuală calificare în optimile competiției.

Echipe probabile:

Astra: S. Lung jr. – Pliatsikas, Găman, Ben Youssef, Júnior Morais – Laban, Yahaya – Enache, Budescu, William – Bukari

Celtic: Gordon – Lustig, Denayer, van Dijk, Izaguirre – Mulgrew, Brown – McGregor, Johansen, Stokes – Šćepović

Astra Giurgiu își joacă în acest seară ultima carte pentru a mai putea spera la optimile Ligii Europa. După un debut dezastruos, 1-5 cu Dinamo Zagreb și 1-2 cu Salzburg, a urmat înfrângerea de la Glasgow, acolo unde elevii lui Protasov, deși au făcut un joc foarte bun, au fost învinși prin două goluri, înscrise cu mult noroc în ultimele 20 de minute ale partidei.

Cu doar două etape înainte de final, situată pe ultimul loc, cu zero puncte, Astra are o singură opțiune în această seară – victoria. Chiar și în cazul unei victorii o eventuală calificare în optimi ar fi extrem de dificilă, însă o înfrângere ar echivala cu o eliminare, din punct de vedere matematic, din competiție.

Clasament grupa D: Salzburg – 7 pct. (+3 golaveraj), Celtic – 7 (+2), Zagreb – 3 (+1), Astra – 0 (-6).

Cu toate că oficialii clubului au declarat că obiectivul îl reprezintă în continuare campionatul și nu Liga Europa, cei mai interesați de continuarea parcursului european al echipei sunt jucătorii, care astfel pot fi remarcați de alte cluburi mai puternice. De altfel eliminarea ar fi o lovitură și din punct de vedere financiar, având în vedere că patronul Ioan Niculae a declarat că în 2015 are de gând să nu mai facă investiții. Situația tot mai grea prin care trece clubul giurgiuvean a culminat, zilele acestea, cu plecarea președintelui Dinu Gheorghe. 

Ultimele două meciuri ale Astrei, în grupa D, vor fi cu Dinamo Zagreb (27 noiembrie, acasă) și Salzburg (11 decembrie, deplasare).

Cele mai citite

Tribunalul Vaslui a decis! Dumitru Buzatu rămâne în arest la domiciliu

Tribunalul Vaslui a menţinut, vineri, măsura arestului la domiciliu în cazul preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, acuzat de luare de mită. „În...

Cancer ovarian: peste 70% din cazuri sunt depistate în stadii avansate

Cancerul ovarian este unul dintre cele mai mortale cancere la sexul feminin, clasându-se în primele 5 cauze de mortalitate prin cancer la femei, au...

Ce trebuie să ştii înainte de a pleca în vacanță pentru prima oară cu copiii

Prima vacanță cu copiii poate fi o experiență minunată, dar și o provocare. În timp ce oferă oportunitatea de a crea amintiri de neuitat...
Ultima oră
Pe aceeași temă