11.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăLifestyleFinala Ligii Campionilor: Barcelona, campioana Europei a cincea oară! Juventus, învinsă cu...

Finala Ligii Campionilor: Barcelona, campioana Europei a cincea oară! Juventus, învinsă cu 3-1

Barcelona a câștigat pentru a cincea oară Liga Campionilor, după ce a învins-o, în finala de la Berlin, pe Juventus, scor 3-1. Liga Campionilor 2015 s-a încheiat cu un ultim fantastic al acestei ediții.

FC Barcelona a câștigat unul dintre cele mai spectaculoase meciuri ale Ligii Campionilor, în finala de la Berlin. Un meci istoric pentru catalani, victoria în fața lui Juventus a fost ultima partidă în care Xavi a jucat pentru Barcelona. El și-ar putea încheia cariera în Arabia Saudită, unde va pleca din această vară.

Pentru Juventus continuă o serie neagră cu 4 finale ale Ligii Campionilor, pierdute la rând.

Goluri Juventus – Barcelona: Morata 55 – Rakitici 4, Suarez 68, Neymar 90+5.

Barcelona va păstra trofeul Ligii Campionilor, după ce a câștigat turneul a cincea oară, astfel că el va putea fi admirat în vitrinele de la Camp Nou, din Barcelona.

Vezi în GALERIA FOTO: statistici Barca vs Juve, imagini din timpul meciului, coregrafia și trofeul L.C.

—–

Live Score. Juventus – Barcelona: 1-3 (Morata 55 – Rakitici 4, Suarez 68, Neymar 90+5)

Ora 23.42: GOOOL, Barcelona: Neymar a închis scorul și meciul! FINAL DE MECI!

Ora 23.41: SCHIMBARE Barcelona: Suarez este înlocuit de Pedro. Ultima schimbare este făcută mai mult pentru a calma meciul în ultimul minut al partidei. Barcelona nu mai are cum să rateze trofeul.

Ora 23.40: S-a intrat în ULTIMELE 2 minute de joc, din cele 5 de prelungiri. Faze periculoase la ambele porți, cu Messi pe de o parte și Llorente la cealaltă poartă.

Ora 23.35: SCHIMBARE Juventus: Kingsley Coman intră în locul lui Evra. SCHIMBARE Barcelona: Rakitici este înlocuit de Mathieu. Schimbările sunt normal pentru acest scor, italienii mizând pe atac, în timp ce catalanii au făcut o mutare defensivă.

Ora 23.32: Juventus încearcă să desfacă apărarea catalanilor. Nou intratul Llorente îi creează o fază de gol lui Pereyra, dar acest nu o valorifică, fiind marcat îndeaproape de spanioli. Pogba eșuează de asemenea.

Ora 23.30: SCHIMBARE Juventus: Morata, autorul golului italienilor și pasator excelent în această seară, este înlocuit de Llorente. Luis Suarez este călcat destul de urât de Bonucci, dar își revine în cele din urmă.

Ora 23.28: S-a intrat deja în ultimele 10 minute. Barcelona a avut ocaziile mai periculoase, în timp ce Juventus caută cu disperare al doilea gol al său. 

Ora 23.23: SCHIMBARE Barcelona: Xavi intră în locul lui Iniesta. Xavi joacă ultimul său meci pentru Barcelona. Un minut mai târziu, SCHIMBARE și la Juventus: Pereyra intră în locul lui Vidal.

Ora 23.22/min.77: Juventus a ratat o ocazie mare, cu o minge trimisă de Barzagli pe plasa porții. Messi ratează de asemenea o lovitură liberă.

Ora 23.17: GOL anulat al Barcelonei. Neymar a reușit să facă 3-1, însă golul său a fost anulat pe motiv de henț. Reluările arată că într-adevăr în momentul lovirii mingiei cu fruntea, Neymar a atins balonul cu degetele. A fost însă o decizie controversată, în condițiile în care traiectoria mingiei nu a avea cum să fie influențată.

Ora 23.13/min.68: GOOOL, Barcelona! Luis Suarez își trece și el numele pe tabelă.

Ora 23.10: Italienii continuă să stea foarte avansat în teren. Pogba ratează o ocazie de gol, cu un șut de la marginea careului, trimis în brațele lui Ter Stegen. Pogba și Tevez pot înscrie eurogoluri din afara careului, însă execuțiile lor din această seară lasă de dorit. Barcelona se apără de câteva minute. Meciul arată diferit față de ce se întâmpla în prima repriză.

Ora 23.07: Meciul devine unul infernal, cu faze periculoase la ambele porți, ceva mai multe de partea catalanilor. Meciul a devenit unul echilibrat, cu o posesie bună pentru ambele echipe. Juventus ratează o ocazie IMENSĂ prin Tevez, care a tras cu efect din marginea careului, la o fază creată de Morata. Dacă Juve va câștiga trofeul, cu siguranță Morata va fi cel mai bun jucător al său.

Ora 23.00: GOOOL, Juventus! Alvaro Morata restabilește egalitatea în minutul 55. Italienii au reușit o fază foarte bine construită, un atacant tipic pentru Serie A, cu Morata lăsat demarcat, liber să marcheze un balon respins de portarul catalanilor.

Ora 22.57: Cea mai importantă ocazie de gol din repriza secundă îi aparțien lui Messi, care trimite o torpilă puțin peste transversală. Barcelona domină jocul, iar Juventus nu poate ieși încă pe contraatac.

Ora 22.54/min.48: Messi a început în forță partea a doua, dar este marcat bine de italieni. Juventus iese la atac, iar Tevez obține o lovitură liberă, iar în cele din urmă italienii scot un corner. Pirlo, legendă vie a fotbalului italian, este excelent pasator, însă catalanii par să anticipeze de fiecare dată acțiunile lui Juve. Suarez și Neymar mai ratează două ocazii de gol, cu toate că pozițiile nu erau ideale.

Ora 22.49: Cele două echipe au intrat pe teren, iar acum începe repriza a doua. Nu au avut loc schimbări la pauză.

Echipa de start Juventus: Buffon – Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Evra – Pirlo, Marchisio, Pogba – Vidal – Morata, Tevez.

Echipa de start Barcelona: Ter-Stegen – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba – Busquets, Rakitić, Iniesta – Neymar, Suárez, Messi

PAUZĂ, la Berlin. 

Ora 22.34: PAUZĂ. Prima repriză se încheie cu italienii încă în căutarea golului egalizator, dar și cu impresia unui meci controlat de Barcelona. Cu mici excepții, cum ar fi momentele de rebeliune ale lui Pobaga, Tevez sau Marchisio, Messi și compania au dat ritmul partidei.

Ora 22.30: Meciul rămâne la fel de spectaculos, cu ocazii mari ratate mai ales de catalani. Luis Suarez a trecut milimetric pe lângă gol, după ce a trimis un balon la firul ierbii, la colțul lung. Între timp Buffon comite o eroare, centrându-i lui Neymar, însă Juve scapă. Mai mult, italienii ies la atac, iar Marchisio trage direct pe poartă. Messi are și el o fază concretă de atac, poate singura de până acum. După ce decarul catalan a dribalt tot careul lui Juve nu a mai reușit să întoarcă în centru către Suarez.

Ora 22.25: Juventus cere penalti la o fază la care Pogba părea să fi fost faultat în careu, dar nici vorbă de așa ceva. De altfel arbitrul turc, Cuneyt Cakir, nu a dat penalti nici la o altă fază din careul italian, la care un fundaș al lui Juve a comis henț – totuși nu a fost clar că se putea da 11 m.

Ora 22.21: Memorabil este și primul duel al celor două echipe din cupele europene. Se întâmpla la Cupa Campionilor 1985/1986, când Steaua București era surpriza Europei, fiind prima echipă din Est care câștiga titlul. Barcelona o elimina pe Juventus, în sferturi (1-0 / 1-1), după care ajungea până în finală, unde era învinsă de Steaua la loviturile de la 11 metri.

Ora 22.17: Spectacolul continuă pe Stadionul Olimpic din Berlin. Barcelona stă foarte bine pe linii și așteaptă noi spații libere pe care italienii să le lase în apărare – ceea ce se întâmplă tot mai rar. Juventus combină însă cu greu în jumătatea catalanilor. Atacurile Barcelonei sunt mult mai bine construite, iar Neymar rămâne cel mai periculos om de creație de la marginea careului italienilor.

Ora 22.12: Alvaro Morata are nevoie de cât mai multe ocazii, pe care să i le ofere colegii săi, deoarece reușește foarte bine să se demarce în apropierea porții adverse și să pună pericol la poarta Barcelonei. Juventus s-a repliat foarte bine după minutele periculoase din debutul meciului. De cealaltă parte, Messi ar putea face mai multe – cu toate că este marcat foarte bine de italieni. 

Ora 22.08: Potențialul ofensiv al celor două echipe este unul uriaș, iar vârfurile celor două echipe duc o luptă incredibilă în aceste momente. Pogba combină foarte bine cu Morata și vor reprezenta cu siguranță un real pericol pentru catalani atâta timp cât se vor lăsa descoperiți în apărare. De cealaltă parte, Barcelona este foarte periculoasă mai degrabă prin Neymar decât prin Messi.

Ora 22.04: Barcelona este echipa care dictează ritmul. Meciul nu este demn de coregrafia superbă de la început. 

Ora 22.01: Incredibil ce se întâmplă la Berlin. Juventus este sub asediu. Două ocazii mari, ratate de catalani la o singură fază de atac. Campioana Italiei este prea ușor surprinsă în apărare de către echipa Barcelonei. Dacă italienii continuă la fel de degajat în apărare scorul ar putea fi unul ridicol de mare pentru o finală.

Ora 22.00: Meciul se mai temperează, după ce Juventus iese la atac prin Morata. Totuși Barcelona dă impresia că ar mai putea marca încă o dată până la pauză. Între timp Vidal vede cartonașul galben, încă din minutul 11.

Ora 21.53: GOOOL, Barcelona (MIN 4)! Rakitici deschide scorul. Se anunță o finală FANTASTICĂ la Berlin. Fază superbă, construită de catalani: Neymar (la marginea careului) driblează cu mult calm, pasează lui Iniesta, care la rândul lui îl vede pe Rakitici – croatul reia perfect, iar Buffon nu are nicio șansă.

Ora 21.51: S-a intrat deja în MIN. 3, cu ambele echipe ieșind la atac. Juventus a beneficiat și de un corner.

Ora 21.48: START de meci, în finala de la Berlin! A început finala Ligii Campionilor 2015.

Ora 21.42: Vezi în galeria FOTO – Coregrafie superbă, la Berlin! Evenimentul nu este cu nimic mai prejos de finala unei Cupe Mondiale în ceea ce privește coregrafia.

Ora 21.36: Vezi în GALERIA FOTO de mai sus Trofeul Ligii Campionilor. Acesta cântărește 7,5 kg, are 73,5 cm înălțime și a este al șaselea din istoria competiției. Actualul trofeu datează din 2006.

Ora 21.30: Echipa de start Juventus: Buffon – Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Evra – Pirlo, Marchisio, Pogba – Vidal – Morata, Tevez.

Echipa de start Barcelona: Ter-Stegen – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba – Busquets, Rakitić, Iniesta – Neymar, Suárez, Messi

Citește și Juventus vs Barcelona, duel de peste 1 miliard euro. Avancronica finalei de la Berlin

—–

Juventus Torino și FC Barcelona se duelează în finala Ligii Campionilor, sâmbătă, de la ora 21.45.. Cel mai râvnit trofeu din Europa își va afla câștigătorul pe stadionul Olimpic din Berlin.

Ediția cu numărul 55 a Ligii Campionilor va aduce față în față două echipe care valorează peste 1 miliard de euro. Pentru fiecare dintre cele două titlul european le va aduce tripla în acest sezon.

Echipa probabilă Juventus: Buffon; Lichtsteiner, Bonucci, Barzagli, Evra; Marchisio, Pirlo, Pogba; Vidal; Tévez, Morata.

Echipa probabilă Barcelona: Ter Stegen; Alves, Piqué, Mascherano, Alba; Rakitić, Busquets, Iniesta; Messi, Suárez, Neymar.

Al șaptelea meci din cupele europene, dintre Juventus și Barcelona se anunță unul din cele mai puternice dueluri ale anului 2015. Cu toate că echipa lui Messi va porni cu prima șansă, mașinăria italiană de fotbal Juventus a reușit o revenire în forță pe prima scenă a fotbalului european în acest sezon. 

Meciul este transmis la tv, de Digi Sport 1, și poate fi urmărit și pe romanialibera.ro, în format live text.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Prințul de Wales întrebat despre soție și copii: „Toţi sunt bine, mulţumesc. Da, suntem bine”

„ Vă supăraţi dacă vă întreb cum se simt soţia şi copiii dumneavoastră?" a fost întrebat prinţul de Wales de o femeie, potrivit actualitate.org. El...
00:01:33

Creștere alarmantă a persecuțiilor în Venezuela în contextul Alegerilor Prezidențiale, avertizează ONG-uri și Experți ONU

Un grup pentru drepturile omului și experți ai ONU au denunțat marți o "creștere alarmantă a disparițiilor forțate" în Venezuela înaintea votului prezidențial din...

Prințul de Wales întrebat despre soție și copii: „Toţi sunt bine, mulţumesc. Da, suntem bine”

„ Vă supăraţi dacă vă întreb cum se simt soţia şi copiii dumneavoastră?" a fost întrebat prinţul de Wales de o femeie, potrivit actualitate.org. El...
Ultima oră
Pe aceeași temă