12.4 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăLifestyleLIVE SCORE: FINALA EURO 2016. Franţa-Portugalia 0-1. PORTUGALIA câștigă EURO 2016!!!

LIVE SCORE: FINALA EURO 2016. Franţa-Portugalia 0-1. PORTUGALIA câștigă EURO 2016!!!

Ediţia a 15-a a Campionatului European a ajuns la sfârşit, iar ţara gazdă, Franţa s-a înclinat în extra-time 0-1 în fața Portugaliei care câștigă pentru prima dată în istorie un Campionat European. pe Stade de France din Saint-Denis, echipa ţării gazdă fiind favorită la câştigarea trofeului cedează trofeul în finalul reprizei secunde după ce primestște un gol din partea lui Eder!!!

Citeşte şi FINALA EURO 2016: Măsuri speciale de securitate, hotelul echipei ţării gazdă, evacuat. Francezii au interzis să sărbătorească victoria pe străzile Parisului, dacă echipa lor învinge Portugalia

Citeşte şi: 300 de milioane de telespectatori la finala Euro 2016

Mediafax amintete că Franţa a câştigat de două ori Campionatul European, în 1984 şi 2000, în timp ce Portugalia s-a aflat o singură dată în finală, în 2004, atunci când au şi organizat competiţia. Portughezii au pierdut atunci în faţa Greciei.

Portugalia a făcut parte din Grupa F şi s-a calificat cu emoţii, de pe locul 3. Lusitanii au remizat în fiecare meci al fazei grupelor, 1-1 cu Islanda, 0-0 cu Austria şi 3-3 cu Ungaria. În optimi, au avut nevoie de prelungiri pentru a trece la limită de Croaţia, în sferturi au eliminat Polonia după executarea loviturilor de la 11 metri, iar în semifinale au învins cu 2-0 Ţara Galilor.

De partea cealaltă, Franţa a deschis turneul în meciul cu România, partidă câştigată pe finala cu 2-1 graţie execuţiei de geniu a lui Payet. A urmat un meci cu Albania decis tot pe final, scor 2-0, şi o remiză albă cu Elveţia. În optimi, francezii au învins Irlanda cu 2-1, în sferturi au trecut de surpriza Islanda, scor 5-2, iar semifinalele le-au oferit primul adversar cu adevărat puternic: Franţa a învins Germania, scor 2-0.

Pentru meciul de pe Stade de France, a fost mobilizat un număr de 6.800 de forţe de ordine. În zona arenei vor patrula permanent aproximativ 1.300 de jandarmi şi poliţişti, în timp de 3.400 vor supraveghea zona bulevardului Champs Elysees, locul unde suporterii ambelor formaţii ar putea să se strângă pentru a sărbători triumful echipei lor naţionale. Fanzone-uri din Paris vor în permanenţă sub observaţia a minim 700 de forţe de ordine. Restul, până la totalul de 6.800, se vor afla în stadion pe parcursul meciului.

Formaţiile de start: 

Portugalia: 1. Rui Patricio – 21. Cédric Soares, 3. Pepe, 4. José Fonte, 5. Raphael Guerreiro – 14. William Carvalho – 16. Renato Sanches, 23. Adrien Silva, 10. Joao Mario – 17. Nani, 7. Cristiano Ronaldo (căpitan). Selecţioner: Fernando Santos. 
Rezerve: 22. Eduardo, 12. Anthony Lopes – 2. Bruno Alves, 6. Ricardo Carvalho, 19. Eliseu, 15. André Gomes, 13. Danilo Pereira, 8. Joao Moutinho, 18. Rafa Silva, 11. Vieirinha, 9. Éder, 20. Ricardo Quaresma. 

Franţa: 1. Hugo Lloris (căpitan) – 19. Bacary Sagna, 21. Laurent Koscielny, 22. Samuel Umtiti, 3. Patrice Evra – 15. Paul Pogba, 14. Blaise Matuidi – 18. Moussa Sissoko, 7. Antoine Griezmann, 8. Dimitri Payet – 9. Olivier Giroud. Selecţioner: Didier Deschamps. 
Rezerve: 23. Benoît Costil, 16. Steve Mandanda – 17. Lucas Digne, 2. Christophe Jallet, 13. Eliaquim Mangala, 4. Adil Rami, 6. Yohan Cabaye, 20. Kingsley Coman, 5. N’Golo Kanté, 12. Morgan Schneiderlin, 10. André-Pierre Gignac, 11. Anthony Martial. 

Arbitru: Mark Clattenburg; arbitri asistenţi: Simon Beck, Jake Collin; arbitri asistenţi adiţionali: Anthony Taylor, Andre Marriner (toţi din Anglia); arbitru de rezervă: Viktor Kassai (Ungaria).

……………………………………………………………………………………………

MIN. 120+2 – FINALUL PRELUNGIRILOR! PORTUGALIA A CÂȘTIGAT EURO 2016!

Min. 117 – PORTUGALIA, ÎN 10! GUERREIRO s-a accidentat și nu mai poate continua! Lusitanii au făcut însă toate schimbările. Ronaldo a insistat însă și l-a trimis pe jucător înapoi pe teren, pentru a fi măcar la număr.

Min. 117 – PORTUGALIA, ÎN 10! GUERREIRO s-a accidentat și nu mai poate continua! Lusitanii au făcut însă toate schimbările. Ronaldo a insistat însă și l-a trimis pe jucător înapoi pe teren, pentru a fi măcar la număr.

Min. 114 – CG POGBA pentru un fault din spate.

Min. 110 – ULTIMA SCHIMBARE FRANȚA. A ieșit Sissoko, a intrat MARTIAL.

Min. 109 – GOOOOOL PORTUGALIA: 1-0, EDER. Atacantul lusitanilor a prins un șut absolut fenomenal, din afara careului mare, la care Lloris nu a mai putut face nimic.

Min. 107 – BARĂ PORTUGALIA! Quaresma a executat foarte bine lovitura liberă, de la marginea careului, dar Lloris, bătut, a fost salvat de transversală.

Min. 105 – Final prima repriză a prelungirilor!!!

Min. 104 – OCAZIE MARE PORTUGALIA!

Min. 98 – CG WILLIAM CARVALHO pentru un fault din spate asupra lui Coman.

Min. 98 – CG MATUIDI pentru un fault asupra lui Eder. 

Min. 95 – CG GUERREIRO pentru un fault asupra lui Sissoko

Min. 91 – A început prima repriză a prelungirilor. Portughezii, pentru a treia oară în extra-time – francezii, pentru prima dată.

Min. 91 – A început prima repriză a prelungirilor. Portughezii, pentru a treia oară în extra-time – francezii, pentru prima dată.

Finala Euro 2016 este prima din istoria turneului final continental care se termină 0-0 după 90 de minute. 

 Ronaldo, revenit de la cabine, cu un mare bandaj la genunchiul stâng, a revenit pe gazon și le dă sfaturi colegilor înaintea celor două reprize de prelungiri.

Min. 90: Finala este prelungită cu 3 minute!!!

Min. 84 – OCAZIE FRANȚA! Sissoko a expediat o ”torpilă” de la mare distanță, dar Rui Patricio a plonjat și a respins în lateral dreapta. O NOUĂ INTERVENȚIE SALVATOARE a portarului portughezilor. 

Min. 80 – DUBLĂ MARE OCAZIE PORTUGALIA! Nani a șutat de pe dreapta, de fapt a fost un șut-centrare, mingea a luat o traiectorie ciudată, dar Lloris, atent, a deviat de sub transversală. Mingea a revenit în teren, iar Quaresma a reluat spectaculos, din foarfecă laterală, dar același Lloris a reținut de sub transversală. 

Min. 78 – ULTIMA SCHIMBARE PORTUGALIA. A ieșit Renato Sanchez, a intrat EDER. 

Min. 78 – A DOUA SCHIMBARE FRANȚA. A ieșit Giroud, a intrat GIGNAC.

Min. 75 – OCAZIE FRANȚA! Giroud, din poziție excelentă, după o nouă pasă foarte bună a lui Coman, a reluat spre plasă, dar Rui Patricio a făcut din nou minuni. A DOUA OARĂ CÂND ȘI-A SALVAT ECHIPA DE LA GOL.

Min. 66 – A DOUA SCHIMBARE PORTUGALIA. A ieșit Adrien Silva, a intrat MOUTINHO

Min. 66 – OCAZIE ULUITOARE FRANȚA! Griezmann a reluat impecabil cu capul, din interiorul careului, după o centrare la fel de bună a lui Coman, dar mingea a trecut milimetric de transversala porții lui Rui Patricio.

Min. 62 – CG JOAO MARIO pentru un fault din spate asupra lui Giroud.

Min. 58 – Griezmann a primit o pasă de la Coman, la prima atingere, după care a șutat de la marginea careului, flancat de Cedric, pe colțul scurt, dar Rui Patricio a reținut. 

Min. 58 – PRIMA SCHIMBARE FRANȚA. A ieșit Payet, a intrat COMAN.

Min. 48 – Două faulturi în debut de repriză secundă. Matuidi l-a călcat pe Nani, după care Pepe a fost faultat de Sissoko.

Min. 46 – A început repriza a doua. 

Min 45- Pauză 0-0!

Min. 40 – Giroud a sărit în careul portughezilor, pentru a relua cu capul, dar Fonte a blocat foarte bine, astfel că misiunea lui Rui Patricio a fost una ușoară. 

Min. 39 – Și Quaresma s-a accidentat! A fost călcat de Umtiti, Santos și-a pus mâinile în cap. Quaresma strânge din dinți și continuă. 

Min. 34 – OCAZIE FRANȚA! Superbă fază de atac a francezilor, Sissoko a șutat din interiorul careului, după ce l-a driblat pe Adrien Silva, dar Rui Patricio a fost iar incredibil și a scos.

Min. 34 – CG CEDRIC pentru un genunchi aplicat în coasta lui Payet. Asistența nu crede că a fost vorba de o răzbunare a lui Ronaldo.

Ronaldo, scos cu targa de pe gazon, a fost aplaudat de toți spectatorii prezenți pe ”Stade de France!”

Min. 23 – RONALDO A CERUT SCHIMBAREA! Nu mai poate continua

Min. 22 – Puternicul Sissoko, urmat de Nani, a plecat cu mingea de la mijlocul terenului, a înaintat în forță, după care a șutat de la marginea careului, dar Rui Patricio a deviat peste transversală.

Min. 18 – Ronaldo nu vrea să renunțe. A ieșit la margine și a cerut un bandaj în jurul muschiului afectat de lovitura survenită în urma duelului lui Payet. 

Min. 17 – RONALDO PLÂNGE! Starul lui Real Madrid s-a prăbușit pe gazon de durere. NU MAI POATE CONTINUA FINALA, SE PARE!

Min. 10 – OCAZIE FRANȚA! Griezmann a reluat cu capul, din la marginea careului mare, dar Rui Patricio, printr-o robinsonadă superbă, a scos cu stânga de sub transversală în corner.

Min. 9 – Ronaldo a fost faultat destul de dur de Payet și a avut nevoie de intervenția staff-ului medical. Santos și-a pus mâinile în cap. Când era căzut pe gazon, pe lângă Ronaldo s-au putut zări, pe gazon, mai multe molii. 

Min. 6 – Reacția francezilor n-a întârziat. Sissoko a încercat un șut din prima, cu dreptul, de la marginea careului mare, dar mingea a ajuns undeva la nivelul al doilea al stadionului. 

Min. 4 – Prima acțiune de atac finalizată cu șut spre poartă a aparținut portughezilor. Cedric a dat o pasă, de peste 40 de metri, Nani a preluat foarte bine pe piept, a venit din centru puțin spre lateral, după care a șutat, dar peste transversala porții lui Lloris.

Min. 1 – A ÎNCEPUT FINALA! Lovitura de start le-a aparținut portughezilor, după un tertip scurt al lui Nani. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă