11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăLifestyleLiga Campionilor FINALA: Oboseala, principalul adversar al echipei lui Simeone

Liga Campionilor FINALA: Oboseala, principalul adversar al echipei lui Simeone

Tehnicianul Diego Simeone va avea o misiune extrem de dificilă înaintea finalei Ligii Campionilor, dintre Atletico şi Real Madrid. Jucătorii săi de bază sunt mult mai obosiţi decât cei ai rivalei înaintea marii finale de sâmbăta viitoare, de la Milano.

Jurnaliştii de la Marca au calculat numărul minutelor jucate de titularii celor două echipe din finală şi au ajuns la o concluzie incredibilă: oamenii lui Simeone au evoluat nu mai puţin de 7 376 de minute în plus în acest sezon, în toate competiţiile.

40 667 de minute s-au aflat pe teren Griezmann şi compania, faţă de 33 291 de minute cei ai lui Zinedine Zidane. Acest lucru înseamnă că fiecare fotbalist al lui Atletico Madrid a jucat, în medie, cu 7,5 meciuri în plus în acest sezon mai mult de un jucător al lui Real Madrid.

Juanfran a depăşit bariera a 5 000 de minute jucate în acest sezon, iar Oblak, Koke şi Griezmann au jucat şi ei peste 4 000 de minute fiecare.

Cu o bancă de rezerve mult mai ofertantă, Real Madrid s-a bazat mai mult de 4 000 de minute doar pe Cristiano Ronaldo.

A doua finală a Ligii Campionilor din ultimii trei ani dintre Real şi Atletico Madrid se joacă sâmbăta viitoare, de la ora 21.45, pe San Siro din Milano.

"Galacticii" alcătuiesc cea mai titrată echipă din istoria competiţiei, cu zece trofee, în timp ce rivalii au pierdut ambele finale jucate, în 1974 şi 2014.

Citește și: LIVE TEXT: Sevilla și Liverpool se întâlnesc marți seară în Finala Europa League la Basel

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă