19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăLifestyleLIVE TEXT. Irlanda de Nord-România, 0-0. Meci slab al naţionalei. CORESPONDENŢĂ SPECIALĂ...

LIVE TEXT. Irlanda de Nord-România, 0-0. Meci slab al naţionalei. CORESPONDENŢĂ SPECIALĂ din Belfast

Final de meci. România a terminat la egalitate cu Irlanda de Nord, după un meci foarte slab, fără prea multe ocazie de partea celor două echipe. Naţionala României a adunat 14 puncte, aflându-se pe primul loc în grupa F a preliminariilor pentru Campionatul European 2016. Irlanda de Nord se află pe locul al doilea, cu 13 puncte.

Min 89: Tamaş intră în locul lui Maxim. Se anunţă trei minute de prelungiri.

Iordănescu pregăteşte o ultimă schimbare pe final de meci, Tamaş este chemat la încălzire.

Min 84: Tătăruşanu e solicitat din nou, după un şut frumos al lui Lafferty, de la şase metri. Nord irlandezii au mărit presiunea pe final de meci.

Min 83: Emoţii pentru defensiva românească, după o acţiune a lui Norwood. Tătăruşanu reţine în cele din urmă.

Min 79: Două schimbări la gazde, Craig Cathcart şi Corry Evans au intrat în locul lui Johnny Evans, respectiv Jamie Ward.

Min. 78: Cartonaş galben pentru un fault al lui Torje, la mijlocul terenului, asupra lui Steven Davis

Min 77: O petardă explodează la marginea terenului. Un steward este căzut la pământ, fanii irlandezi sunt nervoşi şi afirmă că de vină sunt suporterii români. Spiritele se încing în tribune, după ce câţiva irlandezi încearcă să ajungă în peluza românilor. După ce se formează un cordon de protecţie între cele două galerii, lucrurile se liniştesc.

Insulele Feroe conduce Grecia cu 2-0. Grecii se află pe ultimul loc în grupă. Pe stadionul din Belfast, suporterii români sunt tot mai convinşi că echipa naţională joacă la 0-0.

Min 72: Iordănescu este nemulţumit de cum joacă echipa şi mai face o schimbare. Iese Keşeru şi intră Florin Andone, la primul său meci pentru naţionala României.

Min. 69: Chris Brunt a trimis mult peste poartă, dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri acordată la un fault al lui Sepsi

Min 64: Cea mai mare ocazie a României. Torje scapă nemarcat în careu, după o eroare a lui roare a lui McAuley, şutează, dar mingea trece milimetric pe lângă poartă, după ce este deviată de un adversar.

Min 60: Prima modificare în naţionala României. Iese Chipciu, după un joc slab şi fără consistenţă, şi intră Bogdan Stancu.

Min 57: Maxim ajunge în careu, după un schimb de pase cu Keşeru,  dar simulează un fault şi ocazia este pierdută.

Min 49: Un prim cartonaş galben pentru irlandezi. Chris Brunt este cel sancţionat după o intervenţie la Torje.

Min 48: Alexandru Chipciu se accidentează după ce loveşte gazonul în timp ce încearcă să şuteze o minge care a ajuns cu noroc de la Baird. România mai ratează o ocazie, cu aceste şuturi în gazon, iar Chipciu este apostrofat de suporterii români aflaţi în tribune.

A început a doua repriză cu un fault strategic a lui Sepsi. Irlandezii au prima ocazie a reprizei, printr-un şut al lui Dallas.

S-a încheiat prima repriză. Suporterii irlandezi au cântat continuu pe tot parcursul celor 45 de minute. În celălalt meci al grupei, Insulele Feroe conduc pe Grecia cu 1-0. În acest moment, şanse la calificare mai au România, Irlanda de Nord şi Ungaria.

Statistica primei reprize Irlanda de Nord – România, potrivit UEFA:

    şuturi pe poartă: 2 – 1

    şuturi la poartă: 3 – 3

    posesia balonului: 54% – 46%

    cornere: 4 – 2

    atacuri periculoase: 19 – 10

    pase: 158 – 118

    ofsaiduri: 3 – 0

    faulturi comise: 8 – 4 (sursa: tvr.ro)

 
 

LIVE VIDEO&TEXT Irlanda de Nord – ROMÂNIA 0-0

TVR 1, TVR HD şi tvrplus.ro transmit în direct, în acest moment, al şaselea meci al naţionalei de fotbal în preliminariile CE 2016, cu Irlanda de Nord, de la Belfast, care poate asigura, în mare măsură, prezenţa României la turneul final.

 

13 Iunie 2015, 12:41 | Laurenţiu Nicolae |
 

 
 
 
 

 0

 

 

 91

 
 

LIVE  VIDEO

ACTUALIZARE 22:46 A ÎNCEPUT REPRIZA A DOUA. ROMÂNIA A AVUT LOVITURA DE ÎNCEPERE.

Statistica primei reprize a meciului Irlanda de Nord – România, potrivit UEFA:

  • şuturi pe poartă: 2 – 1
  • şuturi la poartă: 3 – 3
  • posesia balonului: 54% – 46%
  • cornere: 4 – 2
  • atacuri periculoase: 19 – 10
  • pase: 158 (111) – 118 (84)
  • ofsaiduri: 3 – 0
  • faulturi comise: 8 – 4

– See more at: http://stiri.tvr.ro/live-video-text-irlanda-de-nord-romania-0-0_61656.html#sthash.7Zr0aXd7.dpuf

Min 43: Prima ocazie uriaşă a irlandezilor, după ce Tătăruşanu respinge de sub bară mingea trimisă cu capul de  Evans.

Min 39: Arbitrul greşeşte şi nu oferă un corner irlandezilor, la o deviere a lui Dragoş Grigore. Nord irlandezii cresc presiunea asupra porţii româneşti.

Min. 36: O ocazie bună pentru România, după primul corner obţinut de echipă. Keşeru execută la bară, iar Brunt respinge în corner.  Keşeru bate din nou, iar McGovern a respins in-extremis centrarea jucătorului român.

România joacă foarte urât, economicos şi fără să tragă prea mult la poartă.

Min 32: Alex Chipciu a rămas nemarcat la 8 metri, în dreapta, însă şutează slab. McGovern reţine. Suporterii români sunt supăraţi pe Chipciu.

Min 27: Pintilie intră urât la Baird şi primeşte primul cartonaş galben al partidei. De asemenea, Pintilie se accidentează, dar reintră în teren. Nu va putea juca în următorul meci cu Ungaria.

Românii au aprins o torţă şi au afişat un baner legat de evenimentele din iunie 1990. Unii poartă fulare cu inscripţia “mai bine mort decât comunist”.

Min 20:  Al doilea corner al gazdelor, după o deviere a lui Dragoş Grigore. Steven Davis şutează de la 20 de metri, mult pe lângă poartă.

Min. 20 Al doilea corner al gazdelor, după o deviere a lui Dragoş Grigore. Steven Davis a şutat, de la 20 de metri, mult pe lângă poartă. – See more at: http://stiri.tvr.ro/live-video-text-irlanda-de-nord-romania-0-0_61656.html#sthash.dAG2Og6a.dpuf

Min 18: Torje driblează trei jucători, Maxim îi iese în faţă în apropierea careului mic, dar nu trage. Mingea ajunge la Chipciu, care şutează aiurea peste poartă. Torje este sancţionat de suporterii români pentru că driblează prea mult.

Min 17: Primul şut pe poartă le aparţine gazdelor, prin Kyle Lafferty, de la 20 de de metri. Ciprian Tătăruşanu reţine.

Min. 17 Primul şut pe poartă al meciului le-a aparţinut gazdelor, prin Kyle Lafferty, de la 20 de de metri. Ciprian Tătăruşanu a reţinut fără emoţii. – See more at: http://stiri.tvr.ro/live-video-text-irlanda-de-nord-romania-0-0_61656.html#sthash.dAG2Og6a.dpuf

Min 12: Nici o ocazie importană până acum pentru cele două echipe.

Min 10: Primul corner pentru irlandezi, rezolvat fără probleme de echipa noastră. Suporterii irlandezi s-au bucurat totuşi.

Min. 10 Primul corner al meciului aparţine gazdelor, dar acesta a fost rezolvat fără emoţii de defensiva română. – See more at: http://stiri.tvr.ro/live-video-text-irlanda-de-nord-romania-0-0_61656.html#sthash.VDUBVsSD.dpuf

Min 5: Sepsi cade la mijlocul terenului şi îmingea ajunge la Lafferty, care pătrunde în careu, dar alunecă la rândul său. România domină, deocamdată meciul.

Galeriile celor două echipe nu sunt despărţite de garduri de protecţie. Doar 10 stewarzi asigură securitatea zonei. Astmosfera din tribune este fierbinte, dar paşnică.

Min. 2 – Prima ocazie a partidei. Claudiu Keşeru execută o lovitură liberă de la 35 de metri. Şutul trece puţin pe lângă poartă!

A început meciul dintre Irlanda de Nord şi România. Toate cele 9000 de locuri ale micuţului stadion din Belfast, aflat în reconstrucţie în şantier, sunt ocupate. Aproape toţi irlandezii din tribune sunt în verde. Nimeni nu stă pe scaune, nici suporterii români, foarte inimoşi şi zgomotoşi.

Naționala României, lider în grupă cu 13 puncte, joacă în această seară, de la ora 21.45, împotriva Irlandei de Nord (ocupanta surprinzătoare a locului secund, cu un punct mai puțin). Miza este cu atât mai mare cu cât echipa care învinge are calificarea aproape asigurată la Campionatul European de anul viitor. 

Echipele anunţate

România: Tătăruşanu – Papp, Chiricheş, Grigore, Sepsi – Pintilii, Prepeliţă – Torje, Maxim, Chipciu – Keşeru. Selecţioner: Anghel Iordănescu

Irlanda de Nord: McGovern – McLaughlin, Evans, McAuley, Ward – S. Davis, Baird, Norwood – S. Dallas, K. Lafferty, Brunt. Selecţioner: Michael O’Neill

Update: Au sosit şi suporterii irlandezi. Vopsiţi pe faţă şi îmbrăcaţi în tricouri verzi, ne salută şi ne urează noroc. Le urăm şi noi un 1-1, dar ideal ar fi să învingem.

Update: Câteva sute de suporteri români au început să se adune în zona stadionului, în așteptatea meciului care poate decide cine va merge la Campionatul European de anul viitor din grupa României.

Update: Cu patru ore înaintea meciului dintre Irlanda de Nord și România, centrul Belfastului este paralizat. Dar nu de suporterii celor două echipe, ci de un marș pentru drepturi civile egale, respectiv pentru legalizarea căsătoriei între homosexuali. În rest, nu există nici un fel de efervescență cu privire la confruntarea de sâmbătă seara. Deocamdată e liniște.

Barurile sunt totuși pline, dar cu pasionați de meciul de darts dintre Irlanda de Nord și Hong Kong.

Presa sportivă britanică  alocă puţin spaţiu partidei de la Belfast, dintre România şi Irlanda de Nord. Mult mai mult interes a stârnit meciul care are loc tot astăzi, la Dublin, dintre Irlanda şi Scoţia. Dublinul a fost luat practic cu asediu de 25.000 de suporteri scoţieni, care au sosit în oraş de vineri. Asta deşi doar 3.000 dintre ei au bilet la meci.

Dublinul a fost destinaţia iniţială şi pentru mulţi suporteri români, care au ales să se cazeze în acest oraş aflat la două ore şi jumătate de mers cu autocarul de Belfast. Noi ne-am întâlnit, cu această ocazie, la 20 de kilometri de Dublin, pe autostrada M1, cu un şofer de autocar care ne-a intrebat dacă suntem din România. Dupa ce am confirmat, ne-a spus că el va duce naţionala României de la hotel la stadion şi înapoi. Din spusele şoferului, am înţeles că echipa noastră se va întoarce duminică la Bucureşti. Autocarul pentru fotbaliştii români a fost închiriat de la o agenţiei de turism irlandeză.

Opţiunea pentru Dublin nu le-a displăcut suporterilor. Oraşul este mult ofertant decât Belfastul, din punct de vedere turistic, datorită vieţii de noapte, cu baruri deschise până în zori. Preţurile sunt totuşi destul de mari,  5-7 euro pentru o bere, 15 euro pentru un hamburger cu cartofi prajiţi şi 15 euro cârnaţi cu piure.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Șase persoane au fost rănite în regiunile ucrainene Harkov și Dnipro

Rusia a lansat peste noapte un atac cu drone asupra regiunilor ucrainene Harkov și Dnipro, rănind cel puțin șase persoane și lovind infrastructuri critice,...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă