14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleInelul de logodna si verigheta – drumul spre inima ei

Inelul de logodna si verigheta – drumul spre inima ei

In timp, egiptenii le-au inlocuit cu inele din materiale mai rezistente, cum ar fi pielea. Se crede ca primele verighete metalice au fost oferite in Roma antica. Acestea simbolizau permanenta si erau asezate pe al patrulea deget. Romanii credeau ca acest deget continea „vena amoris”, vena iubirii, care duce direct la inima. Traditiile moderne ale verighetelor sunt inradacinate in practicile Romei antice, dar si in ceremonia crestina. In mod traditional, degetul mare, primul si al doilea deget reprezentau pe Tatal, pe Fiul si pe Duhul Sfant.

Exista mentiuni despre inele cu diamante din jurul anilor 1400, insa practica moderna a inelelor de logodna a fost creata de De Beers (una dintre cele mai mari companii de minerit si extractie a diamantelor din lume, fondata in aprilie 1888 de Cecil Rhodes, sub numele de De Beers Mining Company), in urma unei campanii de marketing extrem de reusita in 1947. Prin sloganul, „un diamant este pentru totdeauna”, De Beers a cimentat ferm in mintea noastra traditia diamantului pentru inelele de logodna.

De obicei un inel de logodna prezinta pietre pretioase si este simbolul cererii in casatorie, iar cel mai adesea, preocuparea pentru achizitionarea acestuia este mai elaborata poate mai mult decat ceremonia nuntii insasi. Diamantele sunt si astazi, alegerea cea mai populara pentru un inel de logodna, insa cu toate acestea, safirele, rubinele si alte pietre pretioase pot fi, de asemenea, o alegere perfecta. In ceea ce priveste verighetele, de-a lungul timpului, acestea au fost realizate din metal pretios, cu design simplu. Aurul galben este cel mai traditional metal, insa astazi mirii aleg metale precum platina, aur alb si aur roz, sau modele in doua tonuri.

Poate ca multi se intreaba care este momentul potrivit pentru a oferi inelul de logodna, care este momentul potrivit pentru a achizitiona verighetele. Sigur ca alegerea este complet personala, nu exista o regula scrisa pentru asta, insa de obicei, inelul de logodna se ofera cu cel putin patru luni inainte de ceremonia nuntii. Acest timp poate parea excesiv pentru unii, sau prea putin pentru altii. Ideea este sa va acordati suficient timp pentru a gasi inelul perfect. Alegerea verighetelor este putin diferita. In mod traditional, verighetele ar trebui achizitionate cu aproximativ sase luni inainte de ziua nuntii. Dar pentru ca astazi, multi designeri creeaza verighete perfect potrivite cu inelul de logodna, achizitionarea verighetelor impreuna cu inelul de logodna devine o optiune din ce in ce mai apreciata.

Indiferent de traditie, alegerea inelului de logodna si a verighetelor ramane in mare masura, una personala. Unii prefera stralucirea romantica a aurului, altii prefera stralucirea platinei. Inelul de logodna si verighetele sunt perfecte daca sunt pe gustul si stilul de viata al fiecaruia.

 

Cele mai citite

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...
Ultima oră
Pe aceeași temă