13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleÎncărcarea cu freon auto – un serviciu care asigură sănătatea sistemului de...

Încărcarea cu freon auto – un serviciu care asigură sănătatea sistemului de climatizare

În prezent, mai ales în marile orașe, mașina a devenit o necesitate. Aceasta ne ajută să ne facem meseria, să ajungem în timp util la birou și să călătorim alături de cei dragi atunci când mergem în vacanțe.

Dat fiind faptul că petrecem atât de mult timp în interiorul ei, este necesar să ne simțim confortabil. În acest sens, căutăm ca mașina să fie prevăzută cu aer condiționat, să dispună de scaune confortabile și să aibă suficient spațiu încât să ne simțim în largul nostru.

Sistemul de climatizare auto – principalul responsabil de asigurarea confortului pasagerilor

Sistemul de climatizare auto mai este cunoscut și sub numele de instalație de aer condiționat auto, fiind principalul responsabil de confortul pasagerilor atât atunci când temperaturile cresc la cote alarmante, cât și pe timp de iarnă.

Pentru a își îndeplini bine rolul este necesar însă să funcționeze corespunzător. Astfel, conducătorul auto are obligația să îl verifice anual într-un service auto autorizat sau mai des, în cazul în care mașina a fost utilizată frecvent sau au fost parcurse distanțe foarte lungi.

În cadrul acestor verificări cel mai probabil se va recomanda și încărcarea cu freon a aerului condiționat auto, acest agent de răcire fiind responsabil de buna funcționare a întregului sistem.

Rolul freonului în buna funcționare a sistemului de climatizare auto

După cum a fost menționat și mai sus, freonul este un agent de răcire care influențează decisiv funcționarea instalației de aer condiționat a unui autovehicul. Acesta urmează un ciclu rapid și continuu, fiind mișcat de puterea compresorului.

Mai exact, acest agent de răcire trece prin următoarele etape: compresor – condensator – valva de expansiune – vaporizator – compresor.

În primă fază, acesta se încălzește puternic, apoi se răcește și se transformă în lichid, lichidul se transformă iar în gaz rece, apoi trece prin vaporizator și pătrunde în interiorul autovehiculului sub formă de aer rece.

Când temperaturile exterioare sunt scăzute, prin radiatorul de răcire nu circulă freon, iar aerul este încălzit doar de radiatorul normal al mașinii. Pentru răcirea interiorului însă, freonul este absolut necesar – urmând continuu etapele de mai sus.

Întreținerea sistemului de climatizare auto

Pentru a se bucura de confort în timpul deplasărilor, conducătorul auto ar trebui să:

●       pornească instalația de climatizare cel puțin o dată pe lună;

●       parcheze mașina la umbră în timpul verii, când este posibil;

●       oprească sistemul de climatizare cu câteva minute înainte de a ajunge la destinație, dar nu și ventilația;

●       verifice periodic cantitatea de agent refrigerant;

●       verifice etanșeitatea instalației și să completeze cu agent de răcire;

●       înlocuiască filtrul de polen și să dezinfecteze schimbătorul de căldură.

Atât lichidul refrigerant, cât și pierderile de ulei sau tensiune pot afecta buna funcționare a instalației unei mașini. Astfel, este recomandat ca, mai ales după ce autovehiculul a fost supus unei utilizări intense, să se verifice funcționalitatea acesteia și să se apeleze la o încărcare cu freon auto.

Necesitatea încărcării cu freon auto a instalației de aer condiționat

Cantitatea scăzută de agent de răcire nu influențează doar confortul pasagerilor autovehiculului – prin faptul că nu răcește suficient. Datorită faptului că acesta face să funcționeze mai greu compresoarele angrenate de către motor, consumul de combustibil crește, fiind astfel vorba de costuri mai mari.

Apelarea la servicii de încărcare freon auto este necesară astfel atât pentru asigurarea confortului celor din interiorul autovehiculului, cât și pentru garantarea bunei funcționări a  acestuia, fără a fi nevoie de cheltuieli enorme.

Neoclim – servicii de încărcare cu freon auto la domiciliu

Neoclim oferă servicii de încărcare cu freon auto la domiciliu în București, la un preț corect. Astfel, cei care doresc ca sistemul de climatizare al mașinii lor să funcționeze în parametrii normali și nu doresc să piardă timp prețios, pot beneficia de cunoștințele și abilitățile echipei de intervenție într-un tip scurt.

Aceasta se deplasează la domiciliul clienților unde, cu ajutorul aparaturii de calitate, testează temperaturile sau abaterile instalației de freon auto, introduce etaloane pentru identificarea spărturilor sau a scurgerilor, verifică dacă circuitul complet este efectuat conform manualului tehnic și încarcă cu freon auto.

 

Cele mai citite

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...
Ultima oră
Pe aceeași temă