12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleImportanta unor jante aliaj de calitate!

Importanta unor jante aliaj de calitate!

Starea tehnica generala a unui autoturism este extrem de importanta atat pentru siguranta traficului rutier, cat si pentru confortul pe care masina il poate oferii pasagerilor. Indiferent ca discutam despre un autoturism cu sute de cai putere, ori despre o masina mica si simpla de oras, in ambele cazuri, importanta unei functionari corespunzatoare, este la fel de mare.

Exista foarte multi pasionati de autoturisme, oameni care doresc sa realizeze diverse modificari care sa corespunda cu propriile gusturi. Astfel, fiecare modificare, poate duce fie la imbunatatirea performantelor masinii, fie la scaderea acestora.

Cea mai frecventa modificare, care nu este una majora dar care totusi influenteaza comportamentul unui autoturism, se refera la inlocuirea vechilor jante de tabla, cu un set de jante aliaj. Totusi, trebuie sa stiti ca daca un set de jante din aliaj este ales fara a tine cont de anumite criterii, atunci cu siguranta nu este vorba despre o alegere potrivita si eficienta, iar simplul rol, va fi pur estetic.

Pentru a putea intelege importanta jantelor din aliaj de cea mai buna calitate, iata cateva dintre cele mai importante avantaje.

·         Aspect estetic mult mai placut

Jantele din aliaj reprezinta o imbunatatire vizuala masiva a modului in care arata o masina, estetica imbunatatita fiind adesea principalul motiv pentru care multi proprietari de autoturisme au ales sa le cumpere. Aliajele sunt adesea mult mai stilizate si ofera un aspect placut, lustruit am putea spune, in comparatie cu jantele clasice din otel.

·         Rezistenta sporita

Jantele care sunt fabricate din aliaje de aluminiu sau magneziu – sunt mai puternice decat jantele standard din hotel, insa, mare atentie, deoarece tind sa fie casante la un impact foarte puternic. Cu alte cuvinte, este de remarcat faptul ca, desi jantele din aliaj sunt mai puternice, ele sunt, de asemenea, mai susceptibile la fisuri atunci cand se confrunta cu impact ridicat, cum ar fi gropile sau drumurile deosebit de accidentate.

·         Mai buna disipare a caldurii

O caracteristica cheie a aliajelor este capacitatea lor imbunatatita de a disipa caldura, care ofera un risc redus de defectiune al sistemului de franare si in schimb, permit o performanta de franare mai buna a autoturismului dumneavaostra. Acest aspect este cu siguranta de notat in cazul in care va numarati printre aceia care cauta un nou set de jante din aliaj.

·         Greutate mai mica

Jantele din aliaj cantaresc mult mai putin decat cele din tabla, ceea ce ajuta la imbunatatirea mersului masinii, mai exact in cazul manevrabilitatii masinii. Greutatea redusa inseamna ca exista mai putina presiune asupra sistemului de directie, fapt care asigura cea manevrabilitate sporita.

·         Consum mai mic de combustibil

Este evident, dar greutatea redusa a jantelor din aliaj nu numai ca ajuta la o manevrabilitate sporita, dar contribuie si la reducerea consumului de carburant.

·         Jantele din aliaj nu ruginesc

Aluminiul este mult mai bine protejat impotriva ruginii sau coroziunii decat rotile standard din otel, garantand faptil ca investitia dumneavoastra va trece cu brio testului timpului. Astfel, jantele din aliaj isi vor pastra un aspect fresh multi ani de utilizare.

Acestea fiind spuse, daca si dumneavoastra doriti sa cumparati un set de jante din aliaj inalte calitativ, sunteti invitati sa accesati magazinul online anvelopejantealiaj.ro, unde raportul pret/calitate este unul mai mult decat excelent.

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă