12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleGloburile de Aur 2021. Care sunt filmele favorite la fiecare categorie, conform...

Globurile de Aur 2021. Care sunt filmele favorite la fiecare categorie, conform bookmakerilor

În urma nominalizărilor publicate la începutul lunii, bookmakerii Betfair au listat, conform cotelor, producțiile favorite la fiecare categorie. 

Anul acesta, pentru categoriile Cel mai bun film lupta este una intensă, și nu există un favorit evident. Astfel, în cazul Celui mai bun film muzical sau de comedie, primele două producții din topul nominalizărilor sunt Hamilton (cotă 1.75), și Borat Subsequent Moviefilm (2.10). Pentru categoria Celei mai bune drame, The Trial of the Chicago 7 și Nomadland au șanse aproape egale de câștig cu cota 1.85, respectiv 2.10, conform Betfair. 

Cele două producții sunt în top trei favorite și la categoria Celui mai bun scenariu, însă, conform bookmakerilor, The Trial of the Chicago 7 (cinci nominalizări) are șanse mai mari de câștig, având o cotă de 1.44, față de Promising Young Woman (3.50) sau Nomadland (17.00). Nomadland, al cărui regizor, Chloe Zhao, este favorită la categoria Cel mai bun regizor, cu 1.22, este nominalizat la patru categorii la Globurile de Aur. 

Drama biografică Mank, despre scenaristul Herman J. Mankiewicz și contribuția sa în capodopera Citizen Kane, regizată de David Fincher după un scenariu al răposatului său tată Jack Fincher, a adunat șase nominalizări la Globurile de Aur: Cel mai bun actor într-o dramă (Gary Oldman), Cea mai bună dramă, Cea mai bună actriță într-un rol secundar (Amanda Seyfried), Cel mai bun scenariu, Cel mai bun regizor și Cea mai bună coloană sonoră, pentru mai multe dintre aceste categorii fiind chiar favorit la câștigarea premiului, sau în top trei favorite. 

Pentru prima oară nominalizat la Golden Globes, Chadwick Boseman, are șanse foarte mari să câștige post-mortem premiul pentru Cel mai bun actor într-o dramă, cu o cotă de 1.16, după prestația sa în Ma Rainey’s Black Bottom, surclasând vizibil cota de 7.0 a lui Anthony Hopkins (The Father), multiplu nominalizat al premiilor Globurile de Aur. 

Potrivit cotelor Betfair, premiul pentru Cea mai bună piesă, are șanse mari să ajungă la Leslie Odom Jr. pentru Speak Now interpretată în One Night in Miami (cotă 1.34). Despre intervențiile muzicale din această producție, publicația Vulture a remarcat „Ori de câte ori Cooke (Leslie Odom Jr) cântă, fie la un microfon sau pentru el însuși, emoțiile te copleșesc.” 

Decernarea de anul acesta va avea loc în noaptea dintre duminică și luni în două locații diferite din Statele Unite.

 

 

Lista completă a cotelor Betfair:

Cel mai bun film – dramă

Nomadland – 2.20
The Trial of the Chicago 7 – 1.85
Mank – 14.0
Promising Young Woman – 14.0
The Father – 25.0
Cel mai bun film – muzical sau comedie

Hamilton – 1.75
Borat Subsequent Moviefilm – 2.10
The Prom – 14.0
Palm Springs – 14.0
Music – 25.0
Cel mai bun actor într-o dramă

Chadwick Boseman (Ma Rainey’s Black Bottom) – 1.16
Anthony Hopkins (The Father) – 7.0
Riz Ahmed (Sound of Metal) – 10.0
Gary Oldman (Mank) – 20.0
Tahar Rahim (The Mauritanian) – 25.0
Cel mai bun actor într-un film muzical sau comedie

Sacha Baron Cohen (Borat Subsequent Movie Film) – 1.55
Lin-Manuel Miranda (Hamilton) – 2.70
Andy Samberg (Palm Springs) – 14.0
Dev Patel (The Personal History of David Copperfield) – 18.0
James Corden (The Prom) – 25.0
Cea mai bună actriță într-o dramă

Carey Mulligan (Promising Young Woman) – 1.50
Viola Davis (Ma Rainey’s Black Bottom) – 4.5
Frances McDormand (Nomadland) – 6.0
Vanessa Kirby (Pieces of a Woman) – 18.0
Andra Day (The United States vs. Billie Holiday) – 25.0
Cel mai bună actriță într-un film muzical sau comedie

Maria Bakalova (Borat Subsequent Moviefilm) – 1.26
Michelle Pfeiffer (French Exit) – 5.0
Anya Taylor Joy (Emma) – 14.0
Rosamund Pike (I Care A Lot) – 14.0
Kate Hudson (Music) – 25.0
Cel mai bun regizor

Chloe Zhao (Nomadland) – 1.22
David Fincher (Mank) – 5.0
Aaron Sorkin (The Trial Of The Chicago 7) – 14.0
Emerald Fennell (Promising Young Woman) – 16.0
Regina King (One Night In Miami…) – 20.0
Cel mai bun scenariu

Aaron Sorkin (The Trial Of The Chicago 7) – 1.44
Emerald Fennell (Promising Young Woman) – 3.5
Chloe Zhao (Nomadland) – 17.0
Jack Fincher (Mank) – 17.0
Florian Zeller, Christopher Hampton (The Father) – 21.0

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă