11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăLifestyleGermania, campioana “Bundesligii Mondiale” 2014

Germania, campioana “Bundesligii Mondiale” 2014

Cupa Mondială 2014 a fost dominată în mod autoritar de Germania, nu doar prin faptul că naționala lui Joachim Low a ridicat, în final, mult-râvnitul trofeu. Cu nu mai puțin de 3 jucători în top 10 al marcatorilor și cu cele mai multe goluri marcate, în total, de către jucătorii săi, la acest turneu, Bayern Munchen a dominat din nou lumea fotbalului.

Chiar dacă nu a câștigat Liga Campionilor pentru al doilea an consecutiv, în 2014 Bayern Munchen are meritul de a fi contribuit decisiv la câștigarea Cupei Mondiale de către Germania. Iar cu un nucleu “Bayern Team” elevii lui Low au oferit fotbal de cea mai bună calitate, lăsând în umbră jucători atât de premiați și lăudați la nivel mondial, precum Cristiano Ronaldo (Portugalia) sau Lionel Messi (Argentina).

Niciunul dintre cei doi jucători care au dominat fotbalul European în ultimii ani, Messi sau Ronaldo, nu a reușit să se ridice la nivelul așteptat de fani. Ronaldo a fost neputiincios în fața măcelului naționalei sale de către Germania, scor 0-4, în grupe, în timp ce Messi nu a sclipit în finala de pe Maracana, la fel cum nu a făcut-o nici în restul turneului.

După cum a declarat chiar marele său susținător, Maradona, Lionel Messi nu a câștigat pe drept premiul de cel mai bun jucător al turneului, “Balonul de Aur”. Acesta l-ar fi preferat la acest premiu pe golgheterul competiției, columbianul James Rodriguez, care a câștigat “Gheata de Aur” cu cele șase reușite ale sale.

Parcursul celor două naționale, finaliste, la acest turneu au indicat încă de la început o victorie a Germaniei. Argentina a jucat fiecare meci la egal, câștigând la doar un gol distanță, în timp ce Germania a oferit lumii cele mai mari surprize, cum ar fi eliminarea Braziliei, în semifinale, cu 7-1.

Dincolo de o luptă între staruri ale fotbalului mondial sau diverse stiluri de joc, Cupa Mondială este un eveniment la finalul căruia se trage linie după toată munca depusă timp de 4 ani. Iar naționale precum cea a Spaniei sau a Braziliei au primit un semnal de alarmă. Dacă nu vor reseta echipa națională vor risca, pe viitor, să se transforme în echipe banale, cel mult favorite a grupelor în care vor evolua.

De cealaltă parte fotbalul german a arătat că încă nu și-a încheiat socoteală, după ce, în 2013, a dominat competițiile din Europa.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă