13.4 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăLifestyleFranţa nu a reuşit să învingă Uruguay, scor 0-0

Franţa nu a reuşit să învingă Uruguay, scor 0-0

Echipă naţională a Franţei nu a reuşit să câştige primul meci de la Cupă Mondială din Africa de Sud, elevii lui Domenech remizând, scor 0-0, cu Uruguayul.

Raymond Domenech a surprins din primul minut, antrenorul reprezentativei “cocoşului galic” preferând să-i ţină pe bancă de rezerve pe Henry şi Malouda, în ciuda declaraţiilor date de jucători înaintea partidei în care spuneau că îi vor pe cei doi titulari, potrivit ziare.com.

Chiar şi aşa, Franţa a condus jocul încă din debutul întâlnirii. Dominaţia “albaştrilor” a fost însă una sterilă, doar teritorială, ocaziile importante de gol venind în urma unor faze fixe, în prim plan aflându-se Yoann Gourcuff.

Sud-americanii nu s-au lăsat mai prejos şi au avut în Diego Forlan omul ce a ameninţat permanent poarta lui Lloris, portarul francezilor având emoţii serioase la câteva faze.

Presiunea Franţei s-a accentuat către finalul meciului, când Henry şi Malouda au fost trimişi pe teren iar Lodeiro a văzut al doilea cartonaş galben şi a fost trimis la vestiare. În ciudă eforturilor depuse, francezii nu au reuşit golul izbăvitor şi au terminat la egalitate prima partidă de la Cupa Mondială.

Meciul s-a disputat pe Stadionul Green Point, din Cape Town, si a fost arbitrat de o brigadă condusă la centru de japonezul Yuichi Nishimura

Uruguay: 1. Muslera – 6. Victorino, 2. Lugano (c.), 3. Godin, 11. A.Pereira – 16. M. Pereira, 15. Perez (8. Eguren ’87), 17. Arevalo Rios, 18.Gonzalez (14. Lodeiro ’63) – 10. Forlan, 9. Suarez (13. Abreu ’73). Antrenor: Oscar Tabarez.

Franţa: 1. Lloris – 2. Sagna, 5. Gallas, 3. Abidal, 13. Evra (c.) – 8. Gourcuff (15. Malouda ’75), 14. Toulalan, 19. Diaby – 10. Govou (11. Gignac ’85), 21. Anelka (12. Henry ’72), 7. Ribery. Antrenor: Raymond Domenech.

Cartonaşe galbene: Victorino ’60, Lodeiro ’65, ’81, Lugano ’90+3 / Evra ’12, Ribery ’19, Toulalan ’68.

Cartonaş roşu: Lodeiro ’81.

Ultima întîlnire dintre cele două a înregistrat un egal, 0-0, tot în faza grupelor, la Mondialul din 2002.

Potrivit site-ului FIFA, jucătorul meciului a fost declarat uruguayanul Diego Forlan.

Tot în Grupa A a CM, echipa naţională a Africii de Sud a terminat la egalitate, scor 1-1 (0-0), meciul de deschidere al Cupei Mondiale, disputat, vineri, în faţa selecţionatei Mexicului, pe Stadionul Soccer City, din Johannesburg.

 

Cele mai citite

Președintele Columbiei a oferit informații eronate. “A citit din coloana greșită”

Munițiile și armele care lipsesc din armata columbiană sunt mult mai puține decât cifrele raportate de președintele Gustavo Petro în această săptămână, se arată...

Premieră mondială: Urangutan care își tratează rana cu o plantă

Un urangutan din Indonezia a fost văzut în timp ce îşi trata o rană cu o plantă medicinală, fiind pentru prima dată în lume...

Ziua mondială a libertății presei – 3 mai

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial,...
Ultima oră
Pe aceeași temă