23.1 C
Bucharest
Tuesday, 26 September 2023
HomeLifestyleFotografiiFotografia Zilei Dulciuri MADAM VICEPRESIDENT în cinstea Kamalei Harris

Fotografia Zilei Dulciuri MADAM VICEPRESIDENT în cinstea Kamalei Harris

Vicepreședintele ales Kamala Harris va fi al 49-lea vicepreședinte al Statelor Unite. Jurământul său de azi va reprezenta ruperea celui de-al doilea cel mai înalt plafon de sticlă din societatea americană, deoarece va fi prima femeie care va fi vicepreședinte.
Harris a fost anterior procurorul general al California și senatorul junior american din acel stat.

Harris va fi, de asemenea, primul vicepreședinte negru și primul vicepreședinte din Asia de Sud, deși nu va fi primul vicepreședinte de culoare. Republicanul Charles Curtis – care a slujit sub președintele Herbert Hoover – a fost primul. Curtis a fost membru al Națiunii Native Americane Kaw.

Va exista, de asemenea, un nivel istoric al prezenței militare în capitală, cu scopul de a preveni violența.

Biden și Harris urmează să preia frâiele guvernului odată cu depunerea jurământului lui Biden la 12 p.m., devenind oficial președintele Statelor Unite.

Inaugurarea se va desfășura în aer liber pe frontul de vest al Capitoliului, așa cum a avut loc în mod tradițional în ultimii ani. Anterior, jurămintele prezidențiale s-au întâmplat pe Porticul de Est al Capitolului. A doua inaugurare a președintelui Ronald Reagan, în 1985, a avut loc în interiorul Capitolului din cauza temperaturilor dure ale iernii în acea zi.

 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Borșul călugăresc – Cel mai bine se gătește dacă știi secretul din rețeta veche de sute de ani

 Borșul călugăresc este o mâncare simplă, bogată în legume. Poate fi preparat în zilele de post sau când sunteți la dietă. ...

Farmazon”, primele declarații după flagrantul lui Dumitru Buzatu: “Nu eu l-am denunțat

"Povestea a plecat în 2021, de la niște lucrări, spuneau ei, neconforme (...) La momentul respectiv s-a cerut o expertiză, care s-a şi...

Descoperire macabră, în Sectorul 2. Bărbat, găsit fără suflare în subsolul unui bloc

La data de 25 septembrie 2023, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București - Secția 6 a fost sesizată cu privire la faptul...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies