15.9 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăLifestyleFood"Tequilla", pestrit, intr-o zona exclusivista

“Tequilla”, pestrit, intr-o zona exclusivista

Terasa Tequilla este amplasata in spatele Teatrului National, pe strada Calderon, intr-o zona destul de exclusivista. Ocupa o cladire spatioasa de un etaj, iar terasa este amenajata in curtea larga, pietruita. Am trecut de nenumarate ori pe langa restaurant si stiu ca este o prezenta atipica in zona, colorata si intrucatva incomoda. Este placut, desigur, sa treci seara pe langa casa cu ferestre inalte luminate, din care "se revarsa pe strada muzica si veselia" – pentru ca aici se tin adesea nunti sau lectii de dansuri latino –, dar cel putin uneori calitatea muzicii este discutabila. Intr-o vreme, patronul avea vreo doi-trei caini pe care noaptea ii tinea inchisi in curtea unde se afla terasa, iar acestia se strecurau pe sub poarta inalta si hartuiau trecatorii, in plin centru. Situatia a durat mai bine de un an, pana cand proprietarul s-a indurat de trecatorii intarziati si a inlocuit complet poarta. La intrarea in terasa te intampina o statueta de bucatar jovial din ipsos, care, cu toata lipsa de stil, semnalizeaza eficient locul, altfel greu vizibil de la strada. Factorul cool al locului lipseste cu desavarsire si nu veti intalni prea multe persoane sub treizeci de ani, nici mondeni sau protipendada. Ceea ce ii lipseste ca stil recupereaza in accesibilitate. Nu numai ca locul e decent, fara sa fie pretentios, dar preturile sunt destul de confortabile. Berile incep de la 4,5 lei, iar o cafea espresso e doar 3,5 lei. Meniul este de restaurant romanesc si, inghesuit bine, ocupa doar o pagina. Dintre gustari mi-au facut cu ochiul cea taraneasca (sorici, cas de oaie, telemea de oaie, toba, sunca ardeleneasca si muschi Azuga), la 16,50 lei, si cea romaneasca rece (salam Sibiu, muschi tiganesc, file afumat, cascaval si rosii), la 18,50. Alte variante pentru mic-dejun lipsesc. O ciorba de perisoare e doar 5,50 lei, iar o portie de hamsii costa 9 lei. La preparatele casei veti mai gasi tochitura (14,50 lei) sau piept de pui cu cascaval si smantana (19,50 lei). Dintre gratare suna bine pastrama de berbec (13,50 lei) si muschiul de porc impanat (19,50 lei). Eu am ales o ciulama de pui cu mamaliga, la 14,50 lei – mamaliga a fost un pic cam tare, dar ciulamaua are un gust bun si portia e suficient de consistenta.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă