1.3 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeLifestyleFoodDOVADĂ Hitler plănuia să îi elimine pe evrei din 1919

DOVADĂ Hitler plănuia să îi elimine pe evrei din 1919

Un centru evreiesc din SUA a obţinut o scrisoare semnată de Adolf Hitler în care liderul nazist pledează pentru eliminarea legală a evreilor, cu şase ani înainte de publicarea programului „Mein Kampf“.

„Scrisoarea este unul dintre cele mai importante documente din istoria celui de-al treilea Reich. Ea dovedeşte atitudinea anti-semită timpurie a lui Hitler şi subliniază pericolul demagogilor şi al retoricii lor. Douăzeci şi doi de ani mai târziu, Hitler a pus în aplicare tot ce a scris în această scrisoare”, a declarat rabinul Marvin Hier, fondator al centrului evreiesc, pentru publicaţia Los Angeles Times.

Scrisoarea de patru pagini, din data de 16 septembrie 1919, încuraja o abordare sistematică a anti-semitismului. „Antisemitismul bazat pe raţiune trebuie să conducă la combaterea sistematică şi eliminarea drepturilor legale ale evreilor. Scopul său final trebuie să fie eliminarea fără compromisuri a tuturor evreilor”, a scris Hitler.

Scrisoarea semnată de liderul nazist este adresată unui membru al armatei germane care a solicitat informaţii despre „pericolul evreiesc“.

Această scrisoare a fost descoperită în 1988, dar un colecţionar particular a cumpărat-o înainte ca centrul să verifice autenticitatea ei cu istoricii. Cu o lună în urmă reprezentanţii centrului l-au convins pe colecţionar să vândă scrisoarea în schimbul sumei de 150.000 dolari.

„Scrisoarea trebuie păstrată într-o instituţie care perpetuează memoria Holocaustului pentru ca generaţiile viitoare să vadă cât de periculoşi sunt demagogii”, a spus Hier.

Deborah Lipstadt, profesor de studii evreieşti de la Universitatea Emory, a declarat semnificaţia acestei scrisorii istorice stă la baza înţelegerii originilor anti-semitismul lui Hitler.

„O scrisoare ca aceasta este o piesă dintr-un puzzle. Este foarte importantă pentru că ne ajută să îl înţelegem pe Adolf Hitleră’, a declarat Lipstadt.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

RL a avut dreptate în legătură cu majorările salariale din Educație. Deca, încurcată în procente și legislație

Așa cum a anunțat cotidianul național “România liberă”, angajați din sistemul de învățământ nu pot spera la o majorare salarială, în medie, mai mare...

Doar un alt ministru slugarnic mafiei

Încă de când se coceau legile “României Educate”, menite să dea lovitura fatală școlii românești, am argumentat de ce noua legislație din sistemul de...

Confruntări cu poliția la un marş al israelienilor de extremă dreaptă din Ierusalim

Confruntări cu poliţia au avut loc la începutul unui marş al israelienilor de extremă dreaptă joi seară la Ierusalim, potrivit martorilor, informează agenţia DPA,...
Ultima oră
Pe aceeași temă