25.3 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăLifestyleFoodCalatoria in Franta o lectie de stil

Calatoria in Franta o lectie de stil

Franta ne face intodeauna sa visam cu ochii deschisi. Stralucitoare, spectaculoasa, plina de eleganta, nobila, impunatoare, aceasta minunata tara ne invita sa o cunoastem cu adevarat.

Agentiile de voiaj au numeroase oferte, pentru toate buzunarele si categoriile de turisti, asa ca nu trebuie sa ezitam. Parisul este ideal pentru un weekend romantic, pentru o aniversare surpriza, pentru a impresiona persoana draga.

Coasta de Azur aduna anual numerosi turisti animati de dorinta de lux.

Festivalul de la Cannes aduce in prim plan stralucirea stelelor de cinema. Castelele din Valea Loirei ne transporta in timp, cand maretia si grandoarea nasteau eroi de poveste. Micile orase de provincie inseamna experiente olfactive, culinare si vizuale.

Pentru cei mici, Disneyland-ul este o adevarata minune.

Marile orase isi asteapta vizitatorii cu numeroase oferte de cazare si cu usile deschise la renumitele bistrouri.

Motive avem sa calatorim, trebuie doar sa ne hotaram de unde incepem.

Cetatenii romani pot intra in Franta metropolitana prezentand un pasaport sau o carte nationala de identitate in curs de valabilitate . De asemenea, pot ramane pe teritoriul francez mai mult de trei luni fara viza de lung sejur.

Cifrele sunt impresionante,  peste 75 milioane de turisti straini in anul 2003. Este considerata una dintre cele mai vizitate tari din lume.

Extraordinara sa atractivitatea turistica se bazeaza pe o mare varietate de puncte de interes. Diversitatea peisajelor, bogatia patrimoniului cultural, clima, facilitatilor de acces,  infrastructura turistica, transporturile sunt motive in plus de calatorie in siguranta.

Parisul si imprejurimile sunt destinatiile cele mai importante, urmate de Castelele de pe Valea Loarei, Mont Saint-Michel, Coasta de Azur si statiunile montane din Alpi. 

Parisul, denumit sugestiv ‘Orasul luminilor’ este o destinatie ce taie rasuflarea. A fascinate din totdeauna si continua sa atraga prin minunile sale. Este capitala si cea mai mare metropola al Frantei. Orasul este traversat de fluviul Sena, fiind impartit in doua, Malul Drept, in partea de nord si Malul Stang, in partea de sud.

Inima sa este Ille de la Cite, o insula mica locuita in antichitate de tribul pariziilor, ce au format un mic sat de pescari. Astazi pe insula se afla Palatul de Justitie si catedrala Notre-Dame de Paris.

Unicitatea Parisului este data de cheiurile sale, pe malul stang se afla faimosii buchinisti, vanzatorii ambulanti de carte, de magnificile sale poduri, bulevardul Champ Elysees, mormantul lui Napoleon, Louvru si numeroase cladiri inscrise in patrimonial UNESCO.

Turnul Eiffel, ce masoara 324 m inaltime este simbolul universal al Parisului.

Arcul de Trumf, situate in Place d ‘Etoile, este inalt de 50 m si poarta inscriptionate numele celor 558 generali ai Imperiului.

Palatul Garnier a fost construit la ordinul lui Napoleon al III-lea, ca parte a planului de modernizare urbanistica, realizat de catre Baronul Haussmann. Este astazi sediul Operei iar tavanul sau a fost pictat in 1964 de Marc Chagal.

Nu trebuie uitate marile muzee ce detin colectii impresionant de comori ale culturii universale: Luvru, Muzeul Orsay sau Centrul G. Pompidou.

Viata de noapte este un spectacol in sine, celebrele Moulin Rouge, Lido, Cabaret Latin, Les Follies Bergere sunt cunoscute si apreciate in intreaga lume.

In Cartierul Latin sau in Montmartre putem respire atmosfera pariziana autentica.

Valea Loarei este  inscrisa din 2000 pe lista locurilor din patrimoniul mondial UNESCO.  Reprezinta un loc exceptional datorita diversitatii biologice, dar si pentru bogatia istorica si culturala, prin parcurile, castele si orasele sale. Sunt in jur de 60 de resedinte medievale, dintre care cele mai cunoscute sunt:  Amboise, Blois, Chenonceau, Saint Maurice, Langeais sau Talcy.

Valea Loarei este una dintre cele mai romantice regiuni din lume, iar arhitectura medievala si peisajul mirific atrag in fiecare an numerosi turisti.

Coasta de Azur sau Riviera Franceza este regiunea de coasta a Frantei la Marea Tireniana. Una dintre cele mai cunoscute zone de litoral din lume, Coasta de Azur, se continua in est cu Riviera Italiana prin Monaco.

Nisa a fost  orasul de vacanta al aristocratiei europene din sec al XIX lea, si este si azi un loc de intalnire al elitei europene.

Cannes si renumitul sau festival aduna aici in fiecare an pe  cei mai cunoscuti actori, regizori, scenaristi din lumea filmului.

Insula Corsica, Muntii Pirines, Masivul Mont Blanc, campiile acoperite de vii, marile orase fiecare cu sarmul sau, merita vazute pentru a intelege specificul francez si esenta renumitului sau rafinament.

Cele mai citite

Consilier PSD sub control judiciar pentru fraudă cu fonduri europene

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 04:00, procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Buzău, sprijiniți de trupele speciale ale IPJ Buzău, au...

Captură de peste 4 milioane euro în portul Constanța. Poliţiştii de frontieră au descoperit 18.000 de parfumuri

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, colaborând cu inspectori de la Biroul Vamal de Frontieră Constanţa, au descoperit un transport impresionant de...

Anunț al ANPC cu privirea la achiziționarea jucăriilor pentru copii

Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a transmis un mesaj important pe rețelele sociale, sâmbătă, subliniind necesitatea achiziționării jucăriilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă