13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăLifestyleFood5 „eroi“ cu care Antena 3 a speriat Vestul

5 „eroi“ cu care Antena 3 a speriat Vestul

Adrian Sobaru a fost prezentat ca un simbol când a protestat împotriva Guvernului Boc și ca o persoană cu probleme psihice când s-a arătat nemulțumit de Guvernul Ponta. Sobaru nu este însă unicul personaj creat în laboratoarele mogulului Voiculescu.

Din erou al luptei împotriva „regimului Băsescu“, Adrian Sobaru, angajatul TVR care a intrat miercuri cu mașina în bariera Guvernului, a devenit, în opinia celor de la Antena 3, doar o persoană cu probleme psihice al cărei gest nu trebuie mediatizat.

În 2010, când se arunca de la balconul Parlamentului pentru a protesta împotriva tăierilor de salarii și pensii impuse de premierul Emil Boc, electricianul era considerat de către realizatorii postului controlat de Dan Voiculescu un simbol al românilor asupriți. Acum, când în colimator a intrat guvernarea PSD, discursul celor de la Intact s-a schimbat radical.

“Eu cred că acest caz nu trebuie mediatizat. E vorba de un om care are nevoie de ajutor, de un caz social”, a declarat miercuri realizatorul TV, Radu Tudor, potrivit reportervirtual.ro. În urmă cu patru ani, acesta făcea parte din grupul de vedete ale Antena 3 care-l prezentau pe Adrian Sobaru care pe o victimă a „regimului Băsescu-Boc“, care i-a adus pe români la disperare. Dar nu doar Radu Tudor și-a schimbat cu 180 de grade opinia, considerând mai nou că tipul “acesta de gesturi, amplificate și mediatizate, îi stimulează și pe alții să facă la fel”. În emisiunea colegei lui, Dana Grecu, se afirma despre Adrian Sobaru că “este un simbol al schimbării de putere în România. Gestul său din decembrie 2010 a fost strigătul de revoltă al tuturor celor care s-au simțit umiliți și uitați de regimul Băsescu-Boc“. Miercuri, la puțin timp după ce același Sobaru a intrat cu mașina plină de gaz și benzină în curtea Guvernului condus de Victor Ponta, abordarea a fost cu totul diferită. „Gesturile astea nu rezolvă nimic. Lucrurile nu s-au schimbat şi, după părerea mea, nu se pot schimba“, a declarat Ilie Şerbănescu, în emisiunea Danei Grecu, conform antena3.ro.

Dar această duplicitate nu e caracteristică doar postului de televiziune. Victor Ponta însuși afirma că fondarea USL a fost catalizată de gestul extrem al lui Sobaru din 2010. Acum însă, Victor Ponta nu a mai amintit nimic despre ceea ce s-a întâmplat miercuri la Guvern , nici pe pagina sa de Facebook, unde de obicei reacționează foarte prompt, nici în interviul de la Antena 3, chiar în ziua incidentului.

Ce s-a ales de restul

De reținut însă că Adrian Sobaru nu este singura voce anti-Băsescu pe care Antena 3 a ridicat-o în slăvi când i-a convenit. În schimb, se numără printre cei care au considerat constant că nu au avut nimic de câștigat din acest „statut“. Cea care a profitat cu adevărat de respectiva calitate a fost învățătoarea Cristiana Anghel. Pentru că a făcut greva foamei împotriva tăierilor de salarii în perioada Boc, femeia a primit peste 10.000 de lei drepturi de autor de la Antena 3 și a ajuns senatoare PC. Ulterior, în 2014, Cristiana Anghel s-a declarat simpatizanta lui Victor Ponta și l-a repudiat pe Dan Voiculescu, patronul din umbră al Antenei 3 și al Partidului Conservator. Dar în 2014 steaua lui Voiculescu, aflat acum în închisoare, intrase deja în declin.

Un alt erou creat de Antena 3 a fost locotenentul Alexandru Gheorghe. Acesta a fost dat afară din armată pentru că în iarna anului 2012 a ieșit în Piața Universității îmbrăcat în uniforma militară și a protestat împotriva lui Traian Băsescu și a lui Emil Boc. A fost reîncadrat după ce a câștigat procesul intentat MApN. Între timp, primise un post de consilier parlamentar la biroul senatorului PSD, Valer Marian.

Printr-o situație dramatică a trecut Adrian Zglobiu, cel care în luna mai l-a scuipat pe președintele Traian Băsescu la Constanța. Ulterior, după ce a fost anchetat pentru gestul său, bărbatul a încercat să se sinucidă. La momentul respectiv, directorul Antena 3, Mihai Gâdea, a fost acuzat că l-ar fi împins spre acest gest pe Adrian Zglobiu, la capătul mai multor emisiuni.

Singurul simbol al postului de televiziune care nu a avut nici de câștigat, nici de pierdut din această poziție a fost Gherghina Ciulei. A fost invitată în mai multe emisiuni după ce a fost agresată de un membru din comuna Nana al Partidului Mișcarea Populară.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă