19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăLifestyleFIFA interzice deţinerea drepturilor asupra jucătorilor de către terţi

FIFA interzice deţinerea drepturilor asupra jucătorilor de către terţi

Nicio terţă persoană nu mai poate deţine drepturi asupra jucătorilor, spun oficialii FIFA. Decizia a fost luată, azi, şi este o decizie fermă.

"Interdicţia nu poate fi pusă în aplicare imediat. Va exista o perioadă de tranziţie", a spus Sepp Blatter, potrivit Mediafax.

În luna martie, preşedintele UEFA, Michel Platini, i-a cerut lui Blatter să aibă "curajul politic" de a aborda problema deţinerii drepturilor asupra jucătorilor de către terţi, în opinia sa "un pericol grav" pentru fotbal.

Platini, membru al Comitetului Executiv al FIFA, s-a plâns atunci că "din ce în ce mai des jucătorii aparţin unor firme opace cu sediile în paradisuri fiscale şi controlate de nu ştiu de agent sau fond de investiţii".

"Unii jucători pur şi simplu nu mai sunt stăpâni pe cariera lor sportivă şi sunt transferaţi în fiecare an pentru a-i îmbogăţi pe aceşti necunoscuţi care vor să câştige bani din fotbal", a afirmat Michel Platini.

 

Cele mai citite

“Sunt convins că Mircea Geoană va candida la președinție”, spune Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că are convingerea fermă că Mircea Geoană va candida pentru funcția de președinte al României. Această declarație a...

Doi urși au ajuns în câteva localități din Harghita

Doi urși au fost văzuți în ultimele 24 de ore în localități din județul Harghita. Autoritățile au informat populația. Echipe mixte au fost trimise...

Europarlamentarul Ramona Strugariu va candida la funcția de primar în Cluj-Napoca

Eurodeputata Ramona Strugariu, copreşedinte REPER, şi-a lansat, sâmbătă, candidatura la funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, conform agerpres.ro. "Am intrat în politică tocmai ca să...
Ultima oră
Pe aceeași temă