18.4 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Elon Musk, dat în judecată pentru defăimare de un speolog britanic

Potrivit AFP, antreprenorul sud-african a fost dat în judecată de Vernon Unsworth, despre care a spus că este „pedofil” şi „violator de copii”, a precizat avocatul L. Lin Wood, într-un comunicat. Plângerea a fost depusă la un tribunal din California.

Speologul britanic solicită despăgubiri de cel puţin 75.000 de dolari şi un ordin judecătoresc care să îi interzică lui Elon Musk să facă alte declaraţii despre acuzaţiile „false şi defăimătoare” care l-au vizat pe clientul său, a adăugat acelaşi avocat.

Elon Musk l-a insultat pe Vernon Unsworth după ce acesta a spus că oferta antreprenorului de a trimite un submarin miniatural care să participe la salvarea celor 12 tineri fotbalişti thailandezi şi a antrenorului lor, captivi într-o peşteră inundată, reprezenta „o tentativă de publicitate”. Tinerii thailandezi au rămas blocaţi în peşteră timp de două săptămâni, înainte de a fi evacuaţi la finalul unei ample operaţiuni internaţionale.

În urma controverselor provocate de comentariile sale publicate pe Twitter, Elon Musk i-a cerut iertare speologului britanic şi a şters acele mesaje insultătoare.

Vernon Unsworth, care locuieşte o parte din an în Thailanda şi a furnizat indicaţii topografice echipelor de salvare, a dezvăluit însă pentru AFP, încă de atunci, că va depune plângere în instanţă împotriva lui Elon Musk.

Ultima oră
Pe aceeași temă