4.6 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăLifestyleDe ce să ții cont atunci când amenajezi camera celui mic

De ce să ții cont atunci când amenajezi camera celui mic

Indiferent de vârstă dormitorul este camera cel mai des asociată cu liniștea și odihna. Este locul în care îți pui gândurile în ordine înainte de culcare. Astfel, trebuie să te asiguri că în dormitor ai o atmosferă calmă și plăcută. Îți oferim câteva sfaturi care să te ajute să amenajezi camera celui mic în consecință, atât pentru cântat, dansat, dormit, făcut temele cât și pentru orice alte activități ce-l vor bucura pe cel mic.

Cu trecerea timpului, cei mici se măresc simțind astfel nevoia să-și pună amprenta asupra camerei lor, astfel încât să se simtă mai „acasă”. Aceasta poate fi un televizor, un pat cu o saltea pe apă, un dulap foarte mare, o lampă lângă pat sau un tapet 3D cu un model interesant. Astfel, dacă cel mic vrea să devină mai independent și să își decoreze singur camera, atunci ar trebui să citești acest articol și să vezi cum îl poți ajuta.

Ce să fie pe pereți, vopsea sau tapet?

Prima schimbare simplă și de impact pe care o poți aduce dormitorului celui mic este schimbarea aspectului pereților. Și în cazul ăsta există două opțiuni pentru a realiza acest lucru. În primul rând, poți să vopsești pereții, iar în al doilea rând, poți să alegi un tapet cu un model interesant.

Vopseaua este opțiunea puțin mai prietenoasă cu bugetul tău și este și rapidă în cazul unei camere mai mici. Cu doar una sau două găleți de vopsea, mutând mobilierul, acoperind cu folie și aplicând stratul de vopsea, poți să termini în scurt timp de vopsit pereții. O să găsești o gamă variată de culori din care să alegi. Totuși, un sfat util este să eviți culorile prea stridente care pot obosi ochii și să optezi pentru tonuri neutre.

A doua opțiune disponibilă este tapetul, însă e o variantă ceva mai scumpă în comparație cu vopseaua. Atunci când optezi pentru tapet, ai la dispoziție o gamă mai largă de posibilități și te poți juca mai mult, deoarece ai foarte multe modele. De exemplu, dacă copilul tău iubește roboții, poți alege un tapet cu un astfel de design. Totuși, este important să iei în considerare că tapetul se dă cu greu jos de pe pereți, așa că trebuie să te gândești bine înainte la modelul acestuia.

Cum să alegi patul pentru dormitor

Patul joacă un rol esențial în definirea scopului unui dormitor. Poate că alegerea unui pat poate fi o sarcină ușoară pentru tine, dar cum procedezi atunci când trebuie să găsești unul potrivit pentru cel mic? Astăzi, poate vrea un pat în formă de mașină de curse, iar mâine unul în formă de navă spațială.

În momentul în care amenajezi dormitorul copilului, este esențial să gândești pe termen lung. Prin urmare, opțiunea cu patul în formă de mașină de curse sau navă spațială ar putea să fie puțin neinspirată pentru că pe măsură ce crește, o să vrea alt pat. Încearcă să îi explici motivele și să optezi pentru un pat simplu, spațios și cu o saltea confortabilă. În cazul în care n-ai prea mult spațiu și vrei și un dulap, poți alege chiar un pat cu spații de depozitare incorporate.

Ce alte elemente mai poți adăuga?

Pe lângă pat și birou, există și alte elemente pe care le poți adăuga în dormitorul copilului. În cazul în care dormitorul nu este foarte spațios, poți opta pentru o oglindă care nu este doar practică, ci și contribuie la estetica generală a camerei și va da impresia de spațiu. O oglindă bine plasată poate să dea impresia de spațiu într-o cameră mai mică. Pe lângă oglindă, alte elemente precum rafturi, sertare, organizatoare pentru jucării, lămpi de citit sau decorațiuni tematice pot aduce un plus de personalitate și utilitate în camera copilului. Este foarte important să gândești în perspectivă, alegând mobilierul și accesoriile. De la oglindă, până la dulapuri, paturi, dar și altele.

Cele mai citite

Ciucă nu a putut trece de la Galbena de Odobescu la un vin de calitate

Ilustrație: Marian Avramescu Obișnuit cu Galbena de Odobescu, care i-a fost băgată pe gât de către marele ospătar de la recepțiile organizate la Palatul...

Sorin Grindeanu a cerut conducerii Metrorex un raport privind cauzele accidentului din stația de metrou Timpuri Noi

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a solicitat, marţi seara, conducerii companiei Metrorex să îi prezinte, cu celeritate, un raport privind cauzele accidentului produs...

Ministrul de interne francez vede Rusia principalul inamic al Franței

"Rusia este astăzi principalul inamic" al Franţei "în războiul informaţional, de agresivitate pe teritoriu", a susţinut marţi ministrul francez de Interne Gérald Darmanin, relatează...
Ultima oră
Pe aceeași temă