21.3 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăLifestyleCM 2014: Bătălia pentru optimi, decisă, luni, în grupele Braziliei și a...

CM 2014: Bătălia pentru optimi, decisă, luni, în grupele Braziliei și a Olandei

Cupa Mondială din Brazilia, desfășurată între 12 iunie – 13 iulie, se apropie de fazele eliminatorii, săptămâna aceasta având loc ultimele dueluri din faza grupelor. După două săptămâni pline de surprize și cu eliminări care au șocat lumea fotbalistică, mondialul brazilian intră în cea de a treia și ultima etapă a grupelor.

Grupele A și B se încheie, luni seară, cu ultimele 4 întâlniri: Olanda – Chile (ora 19.00, Sao Paulo), Australia – Spania (ora 19.00, Curitiba) – ambele în grupa A, Croația – Mexic (ora 23.00, Recife), Camerun – Brazilia (ora 23.00, Brasilia) – ambele în grupa B.

Meciurile serii sunt fără îndoaială Olanda – Chile și Croația – Mexic, celelalte două partide fiind fără mize importante. Meciul cu reprezentativa Camerunului este important pentru Brazilieni doar în măsura în care vor să termine pe primul loc, pentru a evita în optimi adversara de pe primul loc al grupei B, cel mai probabil Olanda. De asemeni, partida Australia – Spania nu are nicio miză, ambele echipe fiind deja eliminate din competiție.

Olanda – Chile

Primul meci important al serii este între cele două echipe care i-au pus cruce campioanei mondiale, Spania, la acest turneu final. Batavii au câștigat cu 5-1 duelul cu spaniolii, după care lovitura de grație le-a fost dată de Chile, sud-americanii impunându-se cu 2-0. Ambele echipe au câte 6 puncte, după ce au reușit amândouă să câștige și duelurile cu Australia, astfel că partida Olanda – Chile este una dintre cele mai interesante care au avut loc până acum. Iar faptul că se află la primul lor meci direct face ca partida să fie cu atât mai deosebită.

Naționala „fotbalului total”, Olanda, a avut probleme destul de serioase în meciul cu Australia când a fost condusă la un moment, arătându-și astfel punctele vulnerabile din defensivă. Pe de altă parte „piticii” vin după un meci formidabil, în care au ținut în șah campioana mondială timp de 90 de minute, o performanță notabilă având în vedere faptul că Chile nu a fost niciodată o echipă cu pretenții.

Singura întâlnire dintre cele două a fost la Jocurile Olimpice din 1922, când partida s-a terminat la egalitate, scor 2-2, însă cele două nu s-a întâlnit niciodată la CM. Astfel că primul meci al celor două echipe va aduce față în față două stiluri diferite, jucători diferiți, dar două echipe asemănătoare într-un aspect, cel al vitezei jocului. Atât Olanda, cât și Chile pot juca în viteză și pot decide scorul în urma unor acțiuni foarte rapide, după cum au demonstrat-o în partidele cu Spania.

Croația – Mexic

Al doilea meci mare al serii este cel care va decide clasamentul final din grupa A, ambele echipe luptându-se pentru un loc în optimi. Dacă Brazilia este asigurată, mai ales că va întâlni cel mai slab adversar al grupei, Croația și Mexic vor da totul pe teren pentru a obține cele 3 puncte și totodată siguranța că vor evolua în optimi. Chiar dacă Mexicul se poate califica și în urma unui egal, un meci jucat la egal împotriva Croației, o națională cu jucători ofensivi de mare valoare, poate fi sinucidere curată.

Întâlniri directe Croația – Mexic: 2-1 (victorii), 0 egaluri, 5-2 (goluri).

 

 

Cele mai citite

Halterofilul ucrainean Oleksandr Pielieşenko a fost ucis pe front

Halterofilul ucrainean Oleksandr Pielieşenko, dublu campion european şi participant la Jocurile Olimpice de la Rio, a fost ucis pe front. Anunțul a fost făcut luni...

Tarifele la gaze și energie tot nu au scăzut. Dimpotrivă, se impun tot felul de taxe

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, promitea o scăderea considerabilă a facturilor la gaze și energie electrică de la 1 aprilie, lucru care de altfel nu...

Jaqueline Cristian a fost învinsă de franţuzoaica de origine rusă Varvara Gracheva

Jucătoarea română de tenis Jaqueline Cristian a suferit o înfrângere în runda finală a calificărilor pentru tabloul principal de simplu al turneului WTA 1.000...
Ultima oră
Pe aceeași temă