19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăLifestyleCluburile spaniole care tolerează violenţa vor fi sancţionate

Cluburile spaniole care tolerează violenţa vor fi sancţionate

Cluburile spaniole care tolerezaă violenţa suporterilor ar putea fi sancţionate cu închiderea parţială a stadionului, retragerea de puncte sau chiar cu retrogradarea. Totul se va face în baza unui acord între federaţia spaniolă, liga spaniolă şi Consiliul Superior al Sportului.

"Închiderea parţială a stadionului, retragerea de puncte sau retrogradarea" s-ar putea dicta în cazul cluburilor care "colaborează direct sau indirect cu grupurile de suporteri violenţi", a explicat Miguel Cardenal, preşedintele CSD, un departament al Ministerului spaniol al Educaţiei, Culturii şi Sporturilor.

Măsurile urmează să fie aprobate la 15 decembrie.

Liga Spaniolă de Fotbal prevede angajarea pentru fiecare meci a unui director de securitate şi a unor oficiali care trebuie să denunţe cazurile de violenţă fizică şi verbală. De asemenea, liga vrea cât mai rapid să întocmească o listă cu grupurile de suporteri violenţi, a explicat preşedintele forului, Javier Tebas.

"Dacă există un grup calificat ca violent şi suporterii respectivi au acces în continuare, clubul va putea fi sancţionat şi va trebui să facă astfel încât să îi evacueze pe fanii în cauză", a adăugat Tebas.

Aceste măsuri au fost decise după ce, săptămâna trecută, un suporter al echipei Deportivo La Coruna a decedat în urma violenţelor dintre fani, înaintea meciului cu Atletico Madrid.

 

Cele mai citite

Claudia Pavel, fericită în Miami: “Intervievez cei mai mari artiști ai lumii”

Decizia Claudiei Pavel de a se muta din România în Statele Unite ale Americii acum aproape doi ani a fost una semnificativă și, se...

Grupul de turism rtk se lansează în România

rtk romania, subsidiara locală a rtk international (cu o rețea de peste 3.000 de agenții de turism afiliate în străinătate), anunță oficial deschiderea activității...

Începe Festivalul Filmului European 2024

Institutul Cultural Român dă startul celei de-a 28-a ediții FFE chiar de Ziua Europei, pe 9 mai, la Sala Luceafărul (fostul CinemaPro) cu filmul...
Ultima oră
Pe aceeași temă