38.4 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăLifestyleCine-i vedeta?

Cine-i vedeta?

Înainte de Mondiale, pentru toată lumea calculele păreau simple: vedeta competiţiei din Africa de Sud va fi Cristiano Ronaldo, Messi sau Kaka. Ultimele trei „baloane de aur” urmau să se bată nu numai pentru titlul de cel mai bun jucător al Mondialului, ci şi pentru cununa de campioană a lumii. Acum, lucrurile stau cu totul altfel. Cele trei glorii nu numai că sunt de câteva zile acasă, deşi în Africa de Sud încă se mai joacă, ci chiar au părăsit competiţia cu capul plecat după o prestaţie, a lor şi a echipelor lor, de-a dreptul penibilă. Şi, alături de ei, se mai află acasă şi Wayne Rooney, Gerrard, Robinho, Higuain, Anelka, Gourcouff, Cannavaro, Buffon ş.a.m.d., adică numai nume unul şi unul, jucători despre care se credea că oricând pot deveni eroii Mondialului. Nu a fost să fie şi, mai mult, plecarea lor nu a fost regretată de nimeni pentru că nu au jucat nimic şi nici nu au impresionat în vreun alt fel.

Cu patru meciuri înainte de finalul CM ne întrebăm cine ar putea primi coroniţa de cel mai bun jucător. E clar, depinde mult de rezultatele din semifinale, dar fiecare echipă are atuurile ei. Olanda vine cu renăscutul Sneijder, Germania se bazează pe golgheterul Klose, Uruguayul îi datorează multe lui Forlan, în timp ce Spania pare a oferi cel puţin patru nume, în frunte cu David Villa, Iniesta, Casillas sau Xavi. Cine să fie?

Indiferent de numele „premiantului”, Mondialul acesta va rămâne în istorie pentru eşecul total al marilor vedete. Epuizaţi după un sezon solicitant sau pur şi simplu fără poftă de „joacă”, fotbalişti pentru care Real Madrid a plătit, de exemplu, peste 150 de milioane de euro („pachetul” Ronaldo-Kaka) au făcut figuraţie. Fanii au rămas dezamăgiţi, dar fotbalul le-a oferit imediat alternative. Poate chiar mai bune decât vedetele. 

Kaka, Cristiano Ronaldo şi Messi au marcat împreună la CM 2010 un singur gol. I-a aparţinut lui CR7 în victoria cu 7-0 împotriva Coreii de Nord.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă