22.8 C
București
joi, 11 aprilie 2024
AcasăLifestyleCe trebuie să știi atunci când dorești să te angajezi ca student

Ce trebuie să știi atunci când dorești să te angajezi ca student

Dacă ești student, probabil ești și în căutare de oportunități pe care să le apreciezi și care să te ajute din punct de vedere financiar. Acesta este motivul pentru care ești în căutarea unui job, astfel încât să poți să te bucuri de niște bani în plus și de ce nu, să înveți câteva lucruri pe care doar un job ți le poate oferi. Pentru a fi mulțumit și a face o alegere cât mai bună, trebuie să ții cont de câteva lucruri în ceea ce privește alegerea job-ului.

Care sunt lucrurile pe care trebuie să le știi despre un job? În primul rând, trebuie să te asiguri că jobul pe care îl alegi îți pune la dispoziție toate informațiile de care ai nevoie. Sunt multe persoane care nu alocă suficient timp pentru a se informa cu privire la jobul lor. Există uneori și posibilitatea ca o firmă care are o imagine foarte bună pe piață să nu fie atât de apreciată de angajați. Sunt și unele platforme precum Unde Lucram sau Glassdoor, unde angajații pot lăsa recenzii companiilor, astfel încât să tragă unele semnale de alarmă în ceea ce privește unele nereguli care apar într-o astfel de companie. De asemenea, aceste platforme mai oferă și unele informații despre interviu, dar și despre salariu. În acest fel, îți vei face o idee cu privire la jobul pe care îl vei alege.

Un alt lucru pe care trebuie să-l faci este să afli încă de la început care sunt sarcinile pe care le presupune jobul tău. Poți ajunge în acest fel să cunoști în detaliu fisa viitorului job, astfel încât să știi în detaliu ce te așteaptă în materie de sarcini de serviciu. Poți stabili aceste detalii încă de la interviul cu superiorul sau cu șeful departamentului. În acest fel, vei putea fi sigur de faptul că nu vor apărea probleme după momentul angajării. Fii atent la orice act vei semna și asigură-te în orice moment că citești totul cap-coadă. În acest fel, vei putea fi sigur de faptul că vei lua o decizie cât mai bună.

Trebuie să te gândești și la timpul tău liber atunci când ai în vedere un job. Fiecare companie are politicile sale interne, iar aceste politici sunt de cele mai multe ori nescrise. În unele firme orele suplimentare sunt privite ca un lucru normal, în timp ce în altele orele suplimentare nu sunt atât de obișnuite. Unele firme oferă astfel o flexibilitate sporită angajaților, atâta timp cât aceștia își respectă termenele limită și îndeplinesc în acest fel corespunzător sarcinile de lucru pe care le au.

Mai ia în calcul și timpul pe care îl pierzi cu drumul până la job. Poate că acest detaliu nu ți se pare neapărat atât de important, dar când vei ajunge să pierzi ore întregi zilnic în trafic, vei ajunge la concluzia că pierzi foarte mult timp degeaba. Cu siguranță nu îți dorești să pierzi timp suplimentar, mai ales dacă ești la facultate și ajungi să fii forțat să folosești căști de copiat. Există mai multe website-uri care comercializează astfel de sisteme, insă nimeni nu își dorește acest lucru, de aceea fii foarte atent cu timpul tău.

Mai poți urmări și cât de aproape este biroul tău de o stație de metrou, astfel încât să te poți mișca mai repede. Multe companii din București își au sediul în Pipera, dar din ce în ce mai multe clădiri de birouri încep să apară în alte zone precum zona Expoziției. Este de așteptat ca aceste zone să se dezvolte și ele din ce în ce mai mult, deci poți avea în vedere și aceste lucruri.

Fii atent și la beneficiile pe care o firmă ți le oferă. Nu trebuie să ai în vedere doar oferta financiară a unei companii, ci ar trebui să te uiți și peste beneficiile pe care această companie le pune la dispoziția ta. O companie le poate oferi angajaților bonuri de masă sau reduceri la unele săli de fitness. Nu ar fi rău să fii atent și dacă firma îți oferă un abonament medical. Chiar dacă nu vei primi banii concreți în mână, fii foarte atent la beneficiile puse la dispoziția ta, pentru că aceste beneficii te vor ajuta să economisești sume importante.

Atmosfera de la locul de muncă este și ea importantă. Atunci când ajungi la interviu, încearcă să-ți dai seama cum se simt oamenii de la locul de muncă. Poți urmări relațiile de colegialitate și poți observa ceea ce fac. Dacă observi, de exemplu, că mănâncă deasupra tastaturii, e posibil ca aceștia să aibă foarte multe de făcut. Ține cont că într-o atmosferă prietenoasă, dar și relaxată, oamenii reușesc să lege relații strânse, lucrând bine împreună, astfel încât să nu ajungă să resimtă stresul.

Pune așadar mereu în balanță toate aceste lucruri înainte de a alege jobul. Ai grijă la toate aspectele acestea și mergi la cât mai multe interviuri. Nu uita să pui întrebări și să obții toate informațiile pe care le dorești despre o companie. Fii atent la toate informațiile pe care companiile ți le oferă și ia cea mai bună decizie pentru tine. În acest fel, îți vei putea găsi un job pe care să-l apreciezi.

Cele mai citite

Seara victoriilor la limită în Liga Campionilor: Atletico Madrid-Borussia Dortmund 2-1/ PSG-Barcelona 2-3

Atletico Madrid a învins-o pe Borussia Dortmund cu scorul de 2-1, miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a sferturilor de finală ale...

Seara victoriilor la limită în Liga Campionilor: Atletico Madrid-Borussia Dortmund 2-1/ PSG-Barcelona 2-3

Atletico Madrid a învins-o pe Borussia Dortmund cu scorul de 2-1, miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a sferturilor de finală ale...

USR cere eliminarea taxei pe boală, integral

În doar o săptămână, premierul Marcel Ciolacu a ajuns la a treia variantă de modificare a taxei pe boală. USR cere PSD-PNL să înceteze...
Ultima oră
Pe aceeași temă