10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleCe reprezintă ținuta aleasă de Kamala Harris la ceremonia de învestire

Ce reprezintă ținuta aleasă de Kamala Harris la ceremonia de învestire

Kamala Harris, numită de presa internațională „femeia Obama”, a creat istorie pe 20 ianuarie, devenind prima femeie, prima persoană de culoare și primul vicepreședinte cu rădăcini sud-asiatice al Statelor Unite. „Astăzi marcăm instalarea primei femei din istorie aleasă într-o funcție de rang național, vicepreședintețe Kamala Harris. Să nu îmi spuneți că lucrurile nu se pot schimba”, a declarat președintele Joe Binden în discrusul său de învestire.

Pentru ziua în care a depus jurământul Kamala Harris a avut grijă ca fiecare detaliu să aibă o anumită însemnătate pentru ea, ori pentru popor.

·         Pentru momentul depunerii jurământului aceasta a folosit două Biblii. Una care îi aparținea unei prietene apropiate și o a doua mamă a sa, Regina Shelton și alta alta care aparținea lui Thurgood Marshall – primul judecător al Curții Supreme afro-americane din țară și un model politic al Kamalei.

·         Pentru ziua cea mare Kamala Harris a optat pentru o ținută mov, admirată de toată lumea. Prin alegerea ținutei, Kamala a sprijinit doi tineri designeri americani de culoare, introducând un val de creatori de modă independenți în Casa Albă, lucru care a lipsit în mandatul anterior. Alegerea violetului a fost una strategică. Culoarea este recunoscută în mod tradițional ca un semn al bipartizanatului, deoarece este un amestec de culori ale partidului politic, roșu republican și albastru democrat.

·         Accesorizarea a transmis la rându-i un mesaj. Șiragul de perle purtat de vicepreședintele SUA are o semnificație profundă pentru ea. Potrivit publicației Marie Claire, a purtat ceva asemănător atunci când a absolvit Universitatea Howard, dar și când a fost vaccinată anti-covid. Perlele erau emblema asociației studențești Alpha Kappa Alpha, din care Kamala a făcut parte, iar astăzi a devenit un simbol al femeilor.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă