Credit foto Shutterstock

Ce reprezintă ținuta aleasă de Kamala Harris la ceremonia de învestire

Kamala Harris, coechipiera lui Joe Biden în cursa electorală a devenit prima femeie și prima persoană de culoare care preia funcția de vicepreședinte al Statelor Unite ale Americii. Kamala Harris a fost senatoare, procuror și procuror general al statului California.

Share

Bianca Ion 0 comentarii

Actualizat: 21.01.2021 - 15:16

Kamala Harris, numită de presa internațională „femeia Obama”, a creat istorie pe 20 ianuarie, devenind prima femeie, prima persoană de culoare și primul vicepreședinte cu rădăcini sud-asiatice al Statelor Unite. „Astăzi marcăm instalarea primei femei din istorie aleasă într-o funcție de rang național, vicepreședintețe Kamala Harris. Să nu îmi spuneți că lucrurile nu se pot schimba”, a declarat președintele Joe Binden în discrusul său de învestire.

Pentru ziua în care a depus jurământul Kamala Harris a avut grijă ca fiecare detaliu să aibă o anumită însemnătate pentru ea, ori pentru popor.

·         Pentru momentul depunerii jurământului aceasta a folosit două Biblii. Una care îi aparținea unei prietene apropiate și o a doua mamă a sa, Regina Shelton și alta alta care aparținea lui Thurgood Marshall - primul judecător al Curții Supreme afro-americane din țară și un model politic al Kamalei.

·         Pentru ziua cea mare Kamala Harris a optat pentru o ținută mov, admirată de toată lumea. Prin alegerea ținutei, Kamala a sprijinit doi tineri designeri americani de culoare, introducând un val de creatori de modă independenți în Casa Albă, lucru care a lipsit în mandatul anterior. Alegerea violetului a fost una strategică. Culoarea este recunoscută în mod tradițional ca un semn al bipartizanatului, deoarece este un amestec de culori ale partidului politic, roșu republican și albastru democrat.

·         Accesorizarea a transmis la rându-i un mesaj. Șiragul de perle purtat de vicepreședintele SUA are o semnificație profundă pentru ea. Potrivit publicației Marie Claire, a purtat ceva asemănător atunci când a absolvit Universitatea Howard, dar și când a fost vaccinată anti-covid. Perlele erau emblema asociației studențești Alpha Kappa Alpha, din care Kamala a făcut parte, iar astăzi a devenit un simbol al femeilor.

Comentarii