7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăLifestyleCe poți face cu cărțile pe care le-ai citit deja?

Ce poți face cu cărțile pe care le-ai citit deja?

A citi reprezintă mai mult decât o pasiune, este un stil de viață, este o alegere pe care o faci pentru a te îndrepta spre obiectivele propuse și pentru a duce la îndeplinere aceste obiective. Cărțile sunt cel mai la îndemână atunci când vrei să înveți, atunci când dorești să îți extinzi și să îți îmbunătățești nivelul de cunoștințe, sau când vrei să te relaxezi, astfel că ajungi să cumperi constant cărți, iar spațiul de depozitare al lor să se epuizeze.

            Dacă ești un cititor împătimit și dorești să faci loc în biblioteca ta unor noi volume, dar nu ai descoperit modalitatea prin care poți face asta, îți prezentăm câteva soluții pentru a readuce la viață cărțile pe care deja le-ai citit și la care consideri că dorești să renunți:

 

1.      Poți vinde cărțile către un anticariat

Procesul este unul simplu, rapid și eficient când ai cărți de vânzare către un anticariat: intri pe site, completezi numărul aproximativ de cărți pe care dorești să îl vinzi, iar după ce ai completat formularul, echipa de achziții te va contacta pentru a stabili detaliile pentru a veni să îți cumpere cărțile. În cazul în care ai un număr mic de cărți pe care dorești să îl vinzi, poți merge cu ele la adresa fizică a anticariatului pentru a le vinde direct acolo. Fiind deja printre miile de volume din magazin, poate vei găsi un nou titlu care să te atragă și astfel, vei fi dublu-fericit.

            Printre beneficiile pe care le ai atunci când alegi această variantă, se enumeră: poți folosi banii obținuți din vânzarea cărților pentru a cumpăra acele titluri pe care ți le doreai de mult timp, eliberezi spațiu în bibliotecă astfel că acest aspect nu te va mai neliniști, anticariatul care cumpără cărți se va ocupa de cărțile tale cu aceeași pasiune cu care tu le-ai citit și va face posibil ca ele să ajungă la un cititor la fel de pasionat de lectură.

 

2.      Le poți dărui persoanelor importante din viața ta

Arată-ți afecțiunea pentru persoanele dragi ție dăruindu-le acele cărți pe care tu le-ai apreciat și le-ai citit cu drag, în acest fel oferind șansa ca acele volume să inspire pe cineva important pentru tine. Când dăruiești te simți împlinit, iar atunci când dăruiești cărțile pe care tu le-ai citit, dăruiești o parte din tine.

 

3.      Alege să le donezi unei biblioteci publice sau unei școli

Sunt diverse campanii în derulare care au ca scop de a strânge donații de cărți fie pentru biblioteci publice sau pentru bibliotecile unor școli din medii vulnerabile. Dacă printre volumele la care tu dorești să renunți se regăsesc și titluri pentru copii, cărți educative sau potrivite pentru elevii acelei școli, poți contacta organizatorul acelei campanii pentru a afla detaliile procesului.

 

            Menirea unei cărți este aceea de a schimba vieți, de a inspira și de a contribui la dezvoltarea culturală a unei societăți. Când alegi să renunți la o carte pe care ai citit-o, contribui la dorința autorului de a face o schimbare în viața cât mai multor oameni și faci posibilă revenirea pe piață a unui volum care nu a mai fost reeditat, fiind dorit de mulți cititori. Alegea soluția optimă pentru tine în privința cărților citite care îți ocupă spațiul.

Cele mai citite

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...
Ultima oră
Pe aceeași temă