12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleCe joburi poți obține dacă vorbești fluent o limbă străină

Ce joburi poți obține dacă vorbești fluent o limbă străină

Fie că ne place sau nu, globalizarea se întâmplă chiar în acest moment și nu vom putea face parte din ea dacă nu cunoaștem o limbă de circulație internațională. Dar, la un moment dat, engleza s-ar putea să nu mai fie suficientă. Cu cât mai exotică limba, cu atât mai bun va fi salariul. În cele ce urmează vei descoperi ce joburi poți obține dacă vorbești fluent o limbă străină. 

Agent de call center 

Poate primul job la care te gândești atunci când ești student, meseria de agent de call center poate fi una extrem de bănoasă dacă luăm în calcul o limbă străină ceva mai rar întâlnită. Doar cu româna vei avea un salariu minim, din păcate. Dacă adăugăm engleza și franceza vei avea un salariu mediu spre bun, iar dacă vorbim despre olandeză sau limbi nordice deja îți poți pregăti pensia liniștit.

Dar, atenție, cunoașterea limbii străine nu va înseamna totul. Degeaba vorbești limba respectivă dacă nu ai abilități de comunicare pe măsura celor lingvistice. Nimeni nu vrea să comunice cu o persoană cu o atitudine nepotrivită. Din fericire, abilitățile de comunicare pot fi dezvoltate în timp și șlefuite, la fel ca disponibilitatea către a-i ajuta pe ceilalți. De multe ori vei fi singura persoană care deține un răspuns pentru clientul de la celălalt capăt al firului și acest lucru poate pune destul de multă presiune pe tine. 

 

Profesor 

Nu vrem să criticăm prea aspur starea învățământului românesc, deși poate ar fi cazul, dar adevărul este că la momentul de față nu-i cea mai strălucită idee să faci carieră în învățământul de stat. Ai mult mai multe șanse la un venit decent dacă te hotărăști să predai o limbă străină la o școală privată sau, de ce nu, online. Poți face meditații sau crea întregi cursuri online dacă ești prieten cu tehnologia. 

De asemenea, pentru a-ți rotunji veniturile, dacă ai deja un job full time ca profesor, ai putea apela la o aplicație pentru învățarea limbilor străine. Vei găsi destul de multe persoane dispuse să discute cu tine pentru a-și perfecționa abilitățile, totul contra cost desigur. Din nou, trebuie să-ți placă oamenii și trebui să fii un comunicator destul de bun pentru a avea succes într-un astfel de job. 

 

Model de videochat 

În regulă, poate nu e chiar primul job la care te-ai gândit când ai citit titlul, dar adevărul este că industria videochatului este fascinant de profitabilă și ar merita cel puțin să te interesezi de câștigurile posibile înainte să decizi că pur și simplu această activitate nu este pentru tine. Lăsând la o parte prejudecățile, s-ar putea să descoperi că-ți face plăcere că comunici și să îndeplinești fanteziile altor persoane, totul pe un salariu greu de refuzat. Ești timidă și crezi că nu poți face această meserie deoarece include nuditatea? Vei fi surprinsă atunci să afli că videochatul are și o latură non-adult, adică nu va fi nevoie să te dezbraci. 

Dacă nu vrei să pui accent și pe latura ta senzuală și să provoci bărbații și din punct de vedere erotic, te poți pur și simplu limita la conversații și atât. Nimeni nu te obligă să faci nimic din ceea ce ți se pare greșit în această meserie. Noi credem că merită să ieși din zona de confort, măcar din când în când, de aceea recomandăm studio videochat Rich Girls

 

Nu-ți face griji, niciodată nu e prea târziu să înveți o limbă străină. 

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă